Előadó: Fenyvesi Csaba

A Dominikai Köztársaság koktéljai

A 130 országban és 30 szigeten járt pécsi egyetemi docens, ügyvéd-tudományos kutató már két kötetében igyekezett a világ különleges országait, szigeteit, városait – a szokásos turista-bédekker szemüvegén túlmenően – jogászi–közgazdászi–kriminalista látószögből is bemutatni. Az egyébként sokkötetes szerző évek óta népes olvasótáborral bír. Egyéni hangvétel, finom humor, gördülékenység jellemzi útleírásait, melyeket alkalmanként rejtélyek, egzotikumok öveznek. Az olvasó maga előtt láthatja a helyszíneket, s szinte az íróval együtt barangolhatja be a tájakat. Az élénk, személyes jellegű emlékezéseket a DVD-mellékletek négy-, illetve kilencezer helyszíni fotója is színesebbé teszi a járatlan utakra készülő, vagy már azokon haladó olvasók számára is.
Útjaimat a „domb mögé nézés”, az egészséges, tudásalapú kíváncsiság vágy motiválja. Mint a jó sakkjátszmáknak ezeknek is hármas tagolását látom: az izgalmas adatgyűjtés, felkészülés (a megnyitás), a kaland megélése a gazdagságával, változatosságával, meglepetéseivel (a középjáték), és a tapasztalatok, érzések, élmények feldolgozása, megírása, továbbadása (a végjáték.) Ha érdekel a Domikikai Köztársaság, akkor feltétlenül a hallgatóim
közt a helyed. Ha nem érdekel, akkor is, mert – az előadásom címét is tekintve – garantáltan új megvilágításban fogom megmutatni. Mindenkit szeretettel várok!