Workshop

Fotózás és utazás

Ha nem elégszel meg azzal, hogy turista-fotókat készítesz akkor segítek, hogy a következő szintre lépj!
Örök kérdés, hogy mit vigyünk magunkkal egy-egy utazásra. Pláne, ha még meg is akarjuk örökíteni azt. Mi minden legyen az, ami fontos és elengedhetetlen kellék, hogy a fotóstáskába kerüljön, eleve milyen táskát vigyünk, hogyan vegyük fel a kapcsolatot a helyiekkel, hogyan figyeljük ki a legjobb fényviszonyokat, mikor milyen eszközöket használjunk. Szó lesz némi fotóetikáról is.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Baráth Mix Levente

Baráth Levente

Fotózás és Utazás:

Immáron 5 éve utazok és készítek filmeket, fotókat az utazásaimról, gyakran túrázás és nehéz körülmények között. Az évek alatt azt is megtanultam, a legjobb fényképező mindig az, ami nálad van, és már nem viszek tonnányi felszerelést az utakra, megtanultam kihozni a maximumot azokból az eszközökből, amik épp a rendelkezésemre állnak. A rászánt idő és a felszerelésed ismerete az, ami igazán fontos, és ez mindkettő elérhető bárki számára, így a lenyűgöző, vagy akár díjnyertes fotók elkészítésének lehetősége adott bárki számára.

Sztori: Nagyjából egy éve rendelkezem drónnal is, nagyon beleszerettem, és igyekszem a lehető legtöbb helyen használni is, de minden esetben szem előtt tartom, hogy a helyi élővilágot ne zavarjam. Vagy legalábbis ne túlzottan. Előfordult már máskor is, hogy valahol épp emiatt nem tudtam repülni és olyan is, hogy a madarak megnézték maguknak, de egészen Izlandig meg tudtunk maradni egymás mellett békében. Ott történt, hogy felszállás után nem sokkal megjelent pár madár a drón körül, ezt már megszoktam, ilyenkor kell nekik pár perc, míg megszokják majd tovább állnak, de ezek nem álltak, ezek csak egyre többen lettek, de bízva az addigi tapasztalataimban, még kivártam, hátha odébbálnak és fotózhatok, videózhatok. Ez volt a hiba, az egyik madár megtámadta, és nekirepült, a drón pedig megbillent, majd rázkódni kezdett, én pedig leszállni azonnal. Földet érés után vettem észre, hogy az egyik propelleremből hiányzik egy darab, így még szerencsésnek mondhatom magam, hogy zuhanás nélkül megúsztam… Vigyázzatok az izlandi madarakkal… Kivéve a Lundákkal, azok cukik 🙂

link: https://www.instagram.com/mixlevi/

Sztori: Szeretek olyan helyeken filmezni, fotózni, ahol más előbb gondol a túlélésre, mint a kamerájára…

S.Varga Ilona

Hogyan cserkészd be lencsén keresztül a világot – avagy hogyan ne légy “japán turista”

Fotográfusként és utazóként azt gondolom, meg tudok osztani néhány tapasztalatot. Fotózással közben történő személyes helyzetbe kerülésekkel, tájak becserkészésével és technikai kihívásokkal kapcsolatosan.

www.alionphoto.com

Sztori: Tábla állt Tiberiasból kivezető úton: ne térj le, veszélyes terület, műemlékvédelem. Nosza, kocsi befékez, kiszállok, és elmerülök Tiberius császár palotájának romjai közé. Szó szerint elmerülök, mert vagy két méterre a föld alatt van, nyitott, mégis sikerült kis híján beszakadnom egy mozaikos udvarba. Megérte, csodás kétezer éves mozaikpadlót fotózhattam. Kimászni már nehezebb volt.