Workshop

Hosszú hétvégék

Hová menj, ha csak pár napod van?

Sokakat eltántorít az utazástól, hogy kevés szabadnapjuk van, húzós az egyetem, a gyerek iskolába jár, a cégük nem engedik el őket vagy túl későn tudnak szabadságot leegyeztetni – ezekre mind megoldást kínálnak a hétvégi utazások! Már 2 nap is elég, hogy kiszakadjunk az otthoni körforgásból, az izgalom feltöltsön, új helyeket ismerjünk meg, kipróbáljuk a különféle kulináris élvezeteket és élményekkel kezdhessük a rákövetkező hetet!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Dézma Timi

Pár nap az öreg kontinensen kalandvágyból

Az utazás az életem. No meg a szervezés. Amióta csak az eszemet tudom ezzel foglalkozom, idegenforgalmi iskolákat végeztem és dolgozni is utazásszervező- és rendezvényszervezőként dolgoztam/dolgozom amióta csak az eszemet tudom. A #kalandlista blogot írom utazásainkról Európában, melynek szlogenje az “Utazzuk be együtt Európát!” Lehet egynapos kiruccanás, egy hosszú hétvége vagy hosszabb körutazás, minden belefér. Igyekszünk hasznos, praktikus dolgokat megosztani, ajánlásokat és titkos recepteket bejegyzéseinkben. Párom, Gyula a blog profi fotósa és videósa, együtt fedezzük fel a szebbnél szebb helyeket.

www.kalandlista.eu

Sztori: Személy szerint nekem a blog egy önmegvalósítás. Gyerekkorom óta titkos vágyam volt, hogy írjak, kamasz korom óta már tudtam, hogy utazás témában, felnőtt koromra kiforrott, hogy magazinok szabadidő/utazás rovatában. Az iskolai tanulmányok azonban az utazás vonalat erősítették, ahogy később a munkám is. Ahogy azonban utaztam, egyre több mindent láttam, tapasztaltam, a világ is fejlődött, sok-sok átvirrasztott éjszaka után úgy döntöttem létrehozzuk a kalandlista blogot, hogy másoknak is meg tudjam adni az esélyt, hogy lássák ezeket a helyeket, hogy sokan nem mernek egyedül elindulni, őket inspiráljam, segítsem tapasztalatainkkal. Látom, hogy szívesen olvasnak az emberek, tájékozódnak, kérdeznek egy utazásuk előtt, és szívesen osztják meg a saját elképzeléseiket, terveiket is. Mi a lényegesebb, a téma vagy a személyesség? Inspirálóbb egy ajánló vagy egy élménybeszámoló, akár egy könyv formájában szerintetek?

Kassay Tamás

Kassay Tamás – Spabook
Az első spablogger, aki hátizsákkal keresi a kalandokat és ha lehet, akkor 5 csillagos szálloda medencéjében, azon kívül gyógyfürdőben, vagy éppen vízesésben piheni ki a túrázás fáradalmait.

Mivel blogolás mellett nem adtam fel a főállásomat, az évi huszonegynéhány szabadnapból gazdálkodom. Ez vezetett ahhoz, hogy az idei évre gyakorlatilag az összes fapados útvonalat lerepültem, amihez nem kell, vagy csak 1-2 szabadnap kell.

Technikámat úgy járattam csúcsra, hogy már hosszú utakhoz is alkalmaztam, péntek délután munkából indulok és mondjuk hétfőn délelőtt a reptérről munkába megyek közvetlenül. Elsőre szokatlan, de klasszisokkal több dolog fér így bele 1 évbe, mint egyébként férne. Ezeket érdemes éves szinten előre megtervezni, hogy hogyan, azt a workshopon elmesélem.

Dr. Kuun Aladár

Utazás 25 nap szabadságból

Jelenleg Debrecenben élek és egy ügyvédi irodában dolgozok. 2007 óta utazgatok rendszeresen; korábban voltak több hónapos utak, de ma már elsősorban rövidebb, maximum 2 hetes utakra tervezek. Szabadidőmben – mint azt sejtheted – imádok utazni, valamint a blogot írni.

Matuszka Beáta

Az egyetem alatt mennyivel egyszerűbb volt utazni! Elcsíphettük az olcsó, hét közepi járatokat, akkor még gyakrabban is lehetett találni 1 centes jegyeket, világszerte a szintén egyetemista barátaink fogadtak minket az otthonukba… Ezekről nem egyszerű lemondani, főképp, ha egy utazós cégnél dolgozik az ember, viszont csak kb 20 szabadnapja van egy évben.

A helyzetet könnyítette/nehezítette, hogy a barátommal akkor még más országban laktunk, így nagyon hamar megszületett a #neveraweekendhome, az évekkel ezelőtt lefoglalt névből idénre végre blog is született. Az elmúlt években igyekeztünk minél többet hétvégét kihasználni és utazással tölteni, ezeket az élményeket és tippeket osztanám meg mindazokkal, akiknek egy apró lökés kell, hogy minden szabad pillanatot utazással töltsenek.

Sztori: Pár éven keresztül távkapcsolatban éltem a külföldi barátommal, én dolgoztam, ő egyetemre járt, közben mindketten más régiókba és országokba is költöztünk, szóval összeköltözésünkig a találkozások miatt az összes hétvégénket össze kellett szervezni – valahol Európában. Egyszer viccesen mondta, hogy na ez aztán, “never a weekend home”, és első mozdulattal le is foglaltuk ezt a nevet a social mediaban. Sok év eltelt, több ezer kilométer van a hátunk mögött, a never a weekend home bloggá alakult, ahova igyekeznünk kell majd az összes praktikus tanácsot, hasznos infót és szép élményt feltölteni. Az ifjúsági szervezetben töltött éveim alatt hetente többször utaztam, ezt nyilván nehéz csak úgy abbahagyni, így a hétvégi repülő-, busz- és vonatjáratoknak hála a csillapíthatatlan utazás éhségem is megnyugvásra talál.

Bóka Márton

Tartalmas pár nap

Hétvégente szoktam kirándulni különböző helyekre,legyen az városlátogatás hegymászás,kajakozás stb. Tavasztól őszig,amíg a jó idő tart gyakorlatilag minden hétvégén mozgok valamerre.

Prelovszky Attila

Prelovszky Attila vagyok, 44 éves közgazdász
20 éves korom óta utazom. Első külföldi útjaim a Magas Tátrába és a Radnai Havasok-ba vezettek, ahol rengeteg nagyszerű gyalogtúrát tettem. Ezt követte 20 évvel ezelőtt egy masszív Interrail Globál körutazás egészen Skócia rendkívüli, érintetlen természeti szépségeihez. Ezek az utak megadták az utazás szenvedélyének pilléreit. Azóta, ha lehet minden évben igyekszem újabb vidékeket felfedezni, új emberekkel találkozni vagy akár visszatérni néhány kedvenc helyre.
A mai napra eljutottam Földünk minden kontinensére, sok tucat országon keresztül. Folytonos visszatérési pont Ázsia Közel-keleti, középső és távoli részei. Volt részem utazni India zsúfolt vonatain, buszain, városi tömegközlekedési eszközein, a Fülöp szigetek kompjain, a Nepal Airlines lélekvesztő kisgépein.
Az utazás passzió, tanulás és felsőfokú Önismereti tréning is egyben. Merjük meghozni a döntést, hogy induljunk neki a nagyvilágnak! Találkozzunk olyan ismerősökkel, akik szeretnek utazni, könnyen fogsz inspirációt kapni az induláshoz, akár stoppal, akár fapaddal, akár vonattal átszállásokkal.
Mivel dolgozom, ezért nekem minden nap szabadságom be van táblázva, ezért a hosszú hétvégéket mindig kihasználom. Ezeket szedtem csokorba, s villantok meg pár helyet, hova érdemes elmenni ilyen rövid időre.

Korábban adtam elő hosszú hétvégés témábana fesztiválon.