Előadó: Kelemen Attila

40 felett a Föld körül

Kelemen Attila vagyok, turisztikai marketinggel és sales-el foglalkozom évek óta, kiemelten foglalkoztat a szálláshelyek direkt értékesítési számának előremozdítása, ezért a hétköznapjaimat többnyire hazai szállodákban töltöm.

Gyerekkorom óta érdekelt az utazás, ám akkor még elérhetetlen álomnak tűnt. Álltam Győrben a helyközi buszpályaudvaron és néztem a nemzetközi buszok indulását miközben arra gondoltam, egyszer én is fel fogok szállni. Ma már elmondhatom, hogy több, mint 30 országban jártam hajóval, vonattal, busszal, autóval, repülővel. Tavaly, amikor 40 éves lettem, elhatároztam, hogy minden eddiginél többet szeretnék utazni és az élményeimet megosztom másokkal is. Nem azzal a céllal, hogy legyen még egy blog, ahol megnézheti a látogató az Eiffel tornyot, hanem inkább igyekszem praktikus tanácsokat megosztani. Hol, melyik tömegközlekedést találtam megfelelőnek, milyen áron vettem igénybe, hogy tudnak hitelkártya nélkül autót bérelni repülőtéren, stb.

A blogom címe egy üzenet is, hiszen sokan 40 felett a család felé, a munkahelyi sikerek felé próbálnak összpontosítani és egyre kevesebb idő jut önmagunkra és a bakancslisták nem szűkülnek a kipipált élmények által. Persze az utazásnak ára van, hiszen tankolni kell az autót vagy meg kell venni a repülőjegyet. Szerencsére elmondhatom, hogy több olvasóm is jelezte, hogy nem is gondolta volna, hogy Budapestről Milánóba repülővel gyakran olcsóbban el lehet jutni, mint Debrecenből Szegedre vonattal. Természetesen a blogom nem egy újabb akciós utazásokat bemutató oldal, hiszen abból van már néhány, amelyet igazán jól csinálnak. Én inkább azt szeretném, ha az olvasott bejegyzéseim hatására előkerülnének otthon a számológépek, megterveznék az utazások költségeit, aztán elő a hátizsákkal és irány Európa, nem csak 40 felett!

Előadásomban igyekszem átadni azokat az információkat, élményeket, amelyeket fontosnak találok ahhoz, hogy ha eddig nem jött volna meg a kedved hozzá, akkor te is tudd meg, milyen 40 felett a Föld körül.

Blog
Facebook csoport
Instagram