Workshop

Projektek, blogolás, szponzorok szerzése, médiában megjelenés

Hogyan találj szponzorokat a blogodra

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Tóth Ákos – Utazómajom

Tóth Ákos vagyok, az Utazómajom alapítója. Első előadásom a Járatlan Utakon fesztiválon adtam ahol az érdeklődés minden várakozásom felülmúlta. Azóta sok idő eltelt, közel fél millió követője lett az oldalnak és sok rengeteget tanultam. A social mediában próbálok mindent elsőnek kipróbálni, folyamatosan új megoldások után kutatok, emellett belerázódtam a vállalkozásvezetésbe is. A kényszer nagy úr, és egyedüli szövegíró, tartalomgyártó, pénzügyes, marketinges, salesként sikerült az üzleti élet sok szegletével megismerkednem.

Molnár Rita – Couchsurfing blog

A couchsurfing blogot írom az indexen immáron 6 éve. Több, mint 200 vendéget hosztoltam és kb 40 alkalommal voltam vendég másnál.

Blog: https://couchsurfing.blog.hu/

Kassay Tamás – Spabook

Az első spablogger, aki hátizsákkal keresi a kalandokat és ha lehet, akkor 5 csillagos szálloda medencéjében, azon kívül gyógyfürdőben, vagy éppen vízesésben piheni ki a túrázás fáradalmait.
Amikor elkezdtem blogolni, alig néhányan követték, hogy merre járok. Ez nem szegte kedvem, elkészítettem egy egész pofás honlapot, és körbeküldtem helyeknek, hogy felkerülhetnek rá. Meglepetésemre azonnal voltak érdeklődők, így indult el a Spabook. Azóta sok helyre eljutottam és sok helyen alkalmazom a receptet. A jó referenciák pedig egyre több kaput nyitnak meg előttem, így történt, hogy bejuthattam a világ legmagasabb medencéjéhez Hong Kongban, vagy éppen részt vehettem a Dagály Fürdő megnyitóján ad-hoc tudósítóként, vagy éppen egy több napos hévízi tanulmány úton tekinthettem be a turisztikai marketing kulisszái mögé. Fontos beszélni arról, hogy semmi sincsen ingyen. A háttérben sok-sok órányi szerkesztői munka van, óradíjra lebontva mindenki magának tudja eldönteni, hogy megéri-e a belefektetett energiát 1-1 projekt, vagy sem.
Ami biztos: Izgalmas helyek, érdekes kalandok és különleges ismeretségek kísérik ezt az utat, ami már felkelti a média érdeklődését is.

Travellina – Kisgyörgy Éva

Travellina

Kisgyörgy Éva vagyok, „civilben” közgazdász, de amióta az eszem tudom, az utazás a szenvedélyem. Imádom megosztani az élményeimet másokkal és még inkább azt, amikor másokat is arra inspirálok, hogy elinduljanak felfedezni ezt a csodálatos világot – ezért hoztam létre a blogomat. http://travellina.hu/

Az első igazán kalandos utazásra aztán már egyetemistaként került sor, amikor az akkor kiváltható 50 dolláros valutakeretből nekivágtunk az akkoriban engedélyezett 30 napra Nyugat-Európának. Zsebünkben egy Interrail igazolvány, csővázas hátizsákjainkban száraz kolbász, konzervek és tartós kenyér, jegyzetfüzetünkben kanapészörfös házigazdák címei. Egy hónapot csavarogtunk szinte nulla pénzből és imádtuk minden percét.

A multiknál töltött évtizedek során csak a rendes évi szabadságból tudtam gazdálkodni, igaz, annak minden percét utazással töltöttem. Ebben az időben legtöbbször kis kalandtúra cégek csoportjaihoz csatlakoztam, mert akkoriban több pénzem volt, mint időm, így ez volt a célszerűbb megoldás. Aztán amikor megszűnt a munkaköröm, fordult a kocka: hirtelen időből lett több, úgyhogy azóta, hacsak lehet, inkább magamnak szervezem az utazásaimat, és ebben meglehetősen nagy rutinra tettem szert. 124 országnál tartok, de igyekszem felkeresni a többit is! Aztán ha végére érek, kezdem majd elölről!:-)

Weblap: http://travellina.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/travellina.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/travellina.hu/
Youtube: http://www.youtube.com/user/kisgyorgyeva

Mátai András – utazgatok.hu

Az utazás számomra nem csak egy időtöltés, hanem az életem mozgatórugója. 14 éve indultam el első egyedüli utamra, amikor is az utazás iránti szeretet teljesen megfertőződött. Azóta folyamatosan járom a világot. Mára megfordultam 5 kontinens több, mint 40 országában.
Élményeimről pedig az utazgatok.hu blogon olvashattok.

Bálint F. Gyula

Majdnem 40 év kerékpáros múlt, számos letudott kerékpártúra, köztük az El Camino – Francia út (9 nap), valamint tavaly az Országos Kéktúra (20 nap), illetve tervek, mit az Eurovelo 6 végigtekerése.
Vezettem blogot,
Ezek tapasztalatairól tudok megosztani ebben a workshopban.

Weboldalak: http://www.keknaplo.hu/ és https://www.utazokmeselnek.hu/