Workshop

Utazás motorral

Workshop előadók

Pap György – Kondor-Túra Társaság

Mi a különbség a kaland és a túra között?
2011 óta foglalkozom motoros kalandozással, az élményeimről szóló cikkeim rendszeresen megjelennek a Motozin Magazinban, illetve a saját weblapomon.
Amit át tudok adni: Praktikák a szervezés, felkészülés, határátlépések, utazás terén.

Weboldal: http://kondortura.hu/hu
Facebook: https://www.facebook.com/condoradventures.eu

Zsifi – motorosturazas.hu

15 év 60 ország motorral és gyalog.
Én megjártam mindezt, eleinte a steril, közeli országok jelentették a távolságot, kihívást, ma már közép-Ázsia, Ázsia, Afrika, Amerika a célpont. A túraszervezés során sok és sokféle emberrel találkozom, ismerkedem meg. Szívesen mutatom meg az általam már felfedezett területeket, csodákat, de a felfedezés öröme újabb és újabb ismeretlen helyekre kalauzol el.
A mottónk is ehhez illik: Még nem jártál mindenhol? Velünk oda is eljuthatsz!

Sztori:
Sosem férek be a csomagokkal, minden alkalommal itthon hagyom a korábbi utakon nem használt dolgokat, ruhákat, persze hely az nem marad több, mert rakok más fontosat, így a csomagtér sosem elég nagy. Természetesen a frissen útitársammá vált dolgok jó része ugyan úgy nem kell, mint korábban a másik, így a következő pakolásnál megint vetésforgó van, más marad itthon, megint más kerül bele, és ez így meg 15 éve…

Weboldal: http://motorosturazas.hu/

Kovács Virág

Kovács Virág

A kerékpártúrázást az Alföldön kezdtem. És igazából a szakmám is ez, mivel kerékpáros közlekedés tervezőként és a városi kerékpározás népszerűsítőjeként dolgozom. Ha bárhová utaztam a világban, mindig szereztem egy biciklit, mert az a legjobb módja egy város megismerésének.

Konferencia vagy világutazás jelleggel a következő városokban bicikliztem, többnyire szakmai szemmel: Barcelona, Amsterdam, Lisbon, Paris, Genova, Modena, Buenos Aires, Bogota, Santiago de Chile, Madrid, Salzburg, Karlsruhe, Mannheim, Dortmund, Münster, London, Roma, Montevideo.

A magyar bringatúráim után osztrák, szlovén 4-5 napos túrák következtek, végig tekertem a Dunamentét, és a terepbringázáshoz is kedvet kaptam.  Idén nyáron Bringás Vándortábor túravezetőként is kipróbáltam magam.

Bringa túrás inspirátoraim Enikő és Mókus (https://www.magunkutjan.hu/hu/) velük kb. egyidőben keltem útra 2015-ben, és Matkovics Lea, akit a 2016-os fesztiválon ismertem meg. Azóta számos bringás utazóval találkoztam személyesen, akik a Dunamentén kerékpározván Hong Kong – Lisabon, London  – Isztanbul, vagy Új.Zéland – Franciaország viszonylaton éppen nálam szálltak meg Budapesten.  Apránként összeszedtem minden tudnivalót és cuccot, hogy elmerjek indulni egyedül egy 3 hetes bringás kalandra.

Multimodális vagyok, azaz a tömegközlekedés, gyalogtúra, kerékpár, ride-sharing – és ezek optimális kombinációját használom. De a bringa adja a legtöbb rugalmasságot nekem, néha persze nem könnyű a bringával együtt utazni.