Workshop

Amerikák – Latinoktól Eszkimókig

Minden, ami Latin-Amerika
Spórolás és túlélés Közép-Amerikában

Ezen a beszélgetésen szinte egész Latin-Amerika terítékre kerülhet, mivel olyan csapattal találkozhatsz, akik együtt szinte minden országról tudnak mesélni. Érdekel, hogy milyen lehet rövidebb vagy kifejezetten hosszú időt tölteni itt? Kell-e beszélni spanyolul? Na de mégis, mibe fog ez kerülni nekem? Gyere el, és választ kaphatsz kérdéseidre!
Spórolás és túlélés Közé-Amerikában, avagy hogyan utazz kevés pénzből biztonságosan, ha több időd van, mint pénzed. Hogyan boldogulj, ha rövid utat szervezel. De leginkább tanulj egy kicsit spanyolul amigo!
Vigyázz, mert Latin-Amerika rabul ejt!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Mátai András

Jó pár évvel ezelőtt felmondtam fix állásomat, elköszöntem az itthoniaktól és egy hátizsákkal elindultam, hogy egy évig Kolumbia fővárosában, Bogotában éljek. Az egy év alatt elkezdtem egyre jobban megismerni az országot, a kultúráját és azokat a fantasztikus embereket, akik egyébként nem csak, hogy a világ legboldogabb embereinek vallják magukat, de tényleg azok is. Egy év után aztán megtörtént az, ami Kolumbiában a legnagyobb veszély. Teljesen elvarázsolt, magával ragadott és már nem engedett. Akkor nem is tudtam tőle elszakadni és maradnom kellett. Így lett az egy évből két és fél év és egy életre szóló kötődés. Kolumbia a mai napig a szívemben él és marad is örökké, mint hazám után örökös második otthonom.

Sztori: Latin-Amerika közlekedés: a buszsofőr, aki a legnagyobb forgalomban cikázott ide-oda a sávok között, szedte fel, rakta le az utasokat, miközben a kormánykerékre terített újságpapíron rejtvényt fejtett.

Molnár Kitti és Lengyel Dániel

Az életünk az utazás, eddig 75 országban jártunk közösen, de külön-külön is sokat utaztunk. Leginkább az egy-két hetes hátizsákos városnézős utazások állnak hozzánk közel, de éltünk is már külföldön hosszabb ideig. Az utakat mindig magunknak szervezzük, igyekszünk a rendelkezésre álló rövid idő alatt a legmélyebben megismerni az adott ország kultúráját és megtekinteni a legfontosabb nevezetességeket.

Sztori: Több alkalommal is jártunk már Latin-Amerikában, most egy kéthetes utazásunk tapasztalatait szeretnénk megosztani, melynek során Brazíliát, Paraguayt, Argentínát és Uruguayt fedeztük fel.

Székely István

Tavaly kilenc hónapon keresztül utaztam Dél-Amerikában. Öt ország érintésével átszeltem a kontinenst délről észak felé haladva. Miközben bejártam a klasszikus turistacélpontokat, eldugott helyeken is jártam, és kicsit megismertem az itt élő emberek életét és emberi sorsokat. Ezeket szeretném most megosztani mindenkivel.

Sztori: Amazónia perui részén kirándultam épp. Az esőerdőben tett séta után – nevéhez hűen – elkezdett ömleni az eső. Én is, és a tuktuk sofőrje is bőrig áztunk. A busznak, amelyikre átszálltam, kijött a sebességváltója a helyéről. A jegyszedő hölgy állt rá a rögzítésre, és így evickéltünk el az első autószerelőig. A szerelő felugrott a buszra, és gyorsan visszahegesztette a sebváltót, amíg az utasok, velem együtt azt lestük, jön-e másik busz. Pár perc múlva már indultunk is tovább.

Mózer Bernadett

Sziasztok, Betti vagyok, sokat utaztam, nagyrészt egyedül. Legtöbb tapasztalatom Dél-Kelet Ázsiában szereztem, de jártam már Ausztráliában, Indiában és Közép Amerikában is. Imádok fotózni és a helyiekkel időzni útjaim során.

Sztori: Elindultam 2014 elején Dél-Amerikába. Aztán a kontinens Közepéig jutottam, és annyira beszippantott Mexikó, Guatemala és Nicaragua, hogy délre már el se jutottam. Kellett nekem Kubában kezdeni….