Járatlan Utakon Egyesület

Alternatív világjárás, alternatív világlátás

Kik vagyunk?

Az egyesület megálmodója, alapítója Vándorboy. Élete nagy részét low-budget utazással töltötte. Máig 150 országot sikerült bejárnia többnyire stoppal, beleértve ebbe számos harmadik-világbeli országot és konfliktus övezetet. Számára az utazás világ- és főleg önmegismerést jelent.

“Amikor a határainkat feszegetjük – és erre az utazás számos lehetőséget teremt –, olyan szélsőséges helyzetekben ismerjük meg magunkat, amelyek addig ismeretlenek voltak számunkra. Lehetőség van ráébredni egy új önmagunkra. Amikor már meghaladtad önmagadat, ráeszmélsz egy új aspektusodra, és egyszer csak azt veszed észre, hogy jé, ezt megcsináltad, és ezt is tudod. Olyan dolgok ezek, amiket az élet tanít meg neked, nem lehet őket könyvből elsajátítani.”

Az Egyesület alapítói és leendő tagjai az átlagnál nagyobb kalandvággyal és utazási kedvvel rendelkező utazók, akik különleges úti célokat és a hagyományos turizmustól eltérő módokat választanak a világjáráshoz.

Ha úgy érzed, osztozol ezekben az elvekben, csatlakozz!

Kapcsolatfelvétel

Az Egyesület célja

Közösségépítés: a magyar hátizsákos utazók klubjának megteremtése. A hasonló érdeklődésű, különleges helyeken járt, sokat utazott, utazni vágyó és utazás iránt érdeklődő fiatalok és idősek számára szeretnénk megteremteni a találkozás, gondolat- és élménymegosztás, és közös élményszerzés lehetőségét. Ehhez vetítések, közös túrák és egyéb programok szervezésével, illetve egy már működő útitárs-kereső beintegrálásával igyekszünk hozzájárulni. A közösségépítésen túl célunk népszerűsítsük és megosszuk az utazásaink során szerzett értékeket, más kultúrákban megélt tapasztalatainkat. Ezeket az alternatív életformákat, világlátást, tudatos, fenntartható életmódot próbáljuk elérhetővé tenni a szélesebb közönség számára is, hogy egy jobb jövőt építsünk.

Csatlakozz hozzánk, ha nyitott vagy a világra, a messzi földről hozott értékekre, s ha aktívan részt vennél a programokon, vagy ha Te is megosztanád ezeket a tapasztalataidat egy jobb világ reményében.

Milyen további előnyökkel jár a tagság?

  • állandó kedvezmény a rendszeresen megrendezett Járatlan Utakon fesztiválokra
  • önköltséges részvétel hazai túrákon
  • kedvezményes belépés a Világjárók klubja eseményekre

Az Egyesület bejegyzése folyamatban van. A hivatalossá válásről beszámolunk a Hírek között, illetve megosztjuk az Egyesület Facebook oldalán.

Légy aktív tagunk!

Alakítsuk együtt a Világjárók Klubját! Minden tagnak van lehetősége eseményt, klubtalálkozót, kirándulást szervezni.

Belföldi Túrák*:
Ha van már tapasztalatod a magyar turistaösvényeken, és szívesen szerveznél az Egyesület tagjai számára túrát, küldd el nekünk a meghívódat, melyben részletesen leírod úti tervedet. Mi pedig megjelentetjük az Egyesület eseményei között és a Facebook oldalán.

Külföldi túrák:
Amennyiben különlegesebb kalandokra vágysz tapasztalt világjárók közreműködésével vagy vezetésével, lehetőség lesz tengeren túli eseményeken is részt venni az egyesület keretei között. Ezekre a túrákra az Egyesület tagjai önköltségen vagy kedvezményesen jelentkezhetnek.
Az aktuális utakról bővebben weblapunkon és egyesületi hírlevelünkben tájékoztatunk.

Élménybeszámoló vetítések, klubtalálkozók:
Különleges helyeken jártál? Ha élményeidet megosztanád az Egyesület tagjaival, vagy egyszerűen csak társasági eseményt szeretnél, küldd el a meghívódat nekünk, mi pedig megjelentetjük az Egyesület eseményei között és a Facebook oldalán.

*Figyelem! Előadónak és túravezetőnek, csak egyesületi tag jelentkezhet. Ha Te kezdeményezel túrát, klubtalálkozót, úgy a szervezés a Te feladatod lesz, mi a népszerűsítésben tudunk részt vállalni. Az Egyesület felületein csak nonprofit eseményt tudunk népszerűsíteni.
0