Female Yeti: Határtalan Patagónia

Magamról

Egy kávé mellett random jött az ötlet, hogy elinduljak tervek nélkül a Föld körül egy hátizsákkal. Teljesen tapasztalatlan voltam ilyen téren, egy kicsit őrültségnek is tűnt akkor mindez. Igaz már másnap tudatos felkészülésbe valamint spórolásba kezdtem. Majd egyszer csak elindultam. 581 napig utaztam 4 kontinensen át, kb amerre a szél fújt. Fogalmam sem volt hova megyek vagy, hogy mi fog rám várni. Csak reménykedtem, hogy minden alakulni fog az út alatt és így is lett.

Az utazási formám egyébként nagyon low budgetről indult aztán egyre “aljább” módon utaztam és mega- szuper-extrém-alacsony költségvetésen fejeztem be. Ami egyben kedvenc utazási formám is lett.

2015-ben aztán felmondtam felfelé ívelő londoni karrieremet. Beszereztem az összes magashegyi túrázáshoz szükséges felszerelést. Bepakoltam az új hátizsákomba és világgá mentem. Egyirányú jegyem Nepálba szólt, ahol neki is mentem a Himalája hegyvonulatainak térkép nélkül. 3 hónapig voltam itt; persze előtte is jártam már errefelé kétszer, meg azóta is járok vissza.

Én is George Mallory hegymászó életfilozófiáját vallom: “Nem azért élünk, hogy együnk és a pénzt keressünk. Hanem azért eszünk és keressük a pénzt, hogy élvezzük az életet. Erről szól az élet, és ezért élünk.”

Előadásról:

Amikor először 4 hónapon át stoppoltam végig Patagónián 3 éve akkor éreztem, hogy ez a hely lesz az egyik “hazám”. A végeláthatatlan vad természet, gleccserek, vulkánok százai, búja dzsungelek, vízesések, flamingók, pingvinek, a Tűzföld misztikussága avagy bármerre fordul az utazó mindig újat lát és érez. Ha ez még nem lenne elég itt találkoztam a világ legbarátságosabb embereivel is. Mivel szeretem az álmaimat megvalósítani ezért 2020 januárjában visszatértem és március közepéig ismét végignomádoltam. Ekkor rájöttem mennyi mindent nem láttam még. Majd covidnak köszönhetően még lehúztam 3 hónapot itt. Előadásom ezekről a patagóniai kalandokról szól. Elsősorban a nemzeti parkokról és természetről, helyi szokásokról amibe bele tartozik a német, horvát valamint a cowboykultúra is. Sok érdekesség, susnyás és nomádolás amire számíthattok a megszokott Yeti stílusban:). Gyertek és utazzunk át ezúttal együtt online a világ ezen távoli és varázslatos helyén.

Ahol megtalálhattok:

Hegyek

Facebook
Instagram
Weblap

Ez az előadás

0