Workshop

Afrika: a Mahreb alatti világról

Az “igazi” Afrika: a Maghrebtől délre, a Dél-Afrikai Köztáraságtól északra

Afrika a maga 54 országával a második legnagyobb kontinens, ahol csodálatos emberekkel, lélegzetelállító tájakkal, cuki állatokkal, még élő tradíciókkal, törzsi kultúrákkal, maszkos táncokkal találkozhat az utazó. Mégis kevesen merik vállalni az utazást, mert többnyire csak a negatív híreket hallják a médiában: háborúk, Ebola, szegénység, bűnözés. Afrika nem a legkönnyebben/legolcsóbban utazható kontinensek közé tartozik, a turista ösvény nagyon keskeny, ha létezik egyáltalán, de bőven kárpótol varázslatos élményekkel.. És saját tapasztalatból mondhatom életre szóló függőséget okoz!
Hova és miért érdemes utazni? Hova menjen, aki állatokat szeretne látni? Hol van még autentikus törzsi kultúra? Mire jó a vudu? Hol a legjobb trekkingelni? Hol a legkedvesebbek az emberek? Mi az az overlanding? Miért érdemes szubszaharai Afrikába utazni, és hova, kivel, hogyan utazzunk? Kell félni Afrikától? Mindezekre a kérdésekre megkapod a választ, ha velünk tartasz beszélgetésünkön, Afrika körül…

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Szilasi Ildikó Hermina

Afrika-szakértőként, az Utazz Afrikába Utazási Iroda alapítójaként, Szenegál Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosaként, és egy félig afrikai család tagjaként 19 éves korom óta foglalkozom Afrikával, amit “a kreatív kontinensnek” is szoktam nevezni. Afrika lényegében egész felnőtt koromban elkísért, 24 országában jártam, hat évet töltöttem a kontinensen. Számomra egy mindig újdonságokkal kecsegtető, soha nem megunható, értékekkel teli kontinenst jelent, amelyet szerintem másoknak is érdemes felfedezni. Afrikai utazásaimról a www.utazzafrikaba.hu oldalon is olvashatsz.

Dr. Valiskó Gyöngyi (Valis)

Dr. Valiskó Gyöngyi (Valis) vagyok, végzettségemet tekintve gyógyszerész/közgazdász. 17 évesen indultam el először önállóan hátizsákkal világot látni, mostanáig 111 országba jutottam el, sok helyre úgy hozta az élet többször is.

Először Európát utaztam be stoppal, vonattal, sólet konzervvel és penészes kenyérrel, aludtunk állomáson, utcán álló kabrió autóban, néha a temetőben, mert az mindig csöndes. Pár évvel később aztán elkezdtem más földrészeket is bejárni, és azóta is gyakorlatilag minden szabadságomat és pénzemet utazásra költöm. Eddig 25 afrikai országban utaztam, és én is látom, amit mindenki (szegénység, szemét, kolduló gyerekek, korrupció stb.), mégis határtalan boldogsággal tölt el a vörös föld, az emberek, a táj, és az állatok látványa. Így aztán mindig Afrika az elsődleges célpont, csak van, hogy végül máshol kötök ki.

Nálam az életre szóló függőség már az első afrikai utamon kialakult, így 25 afrikai országban jártam eddig – utaztam Dakarból Bamakoba vonattal 42,5 óra alatt, követtem futva elefántokat Ghánában, megmásztam Madagaszkáron a Peak Bobby-t, amit egy kutyáról neveztek el, utaztam tuaregekkel Timbuktuból a Szaharába, sétáltam oroszlánnal Zimbabweban, részt vettem vudu szertartáson Beninben, végig ettem egy mangó ültetvényt Elefántcsontparton, játszottak a lábamon gorilla bébik Ruandában, raftingoltam az Níluson Ugandában, másztam dűnéket Namibiában, néztem barlandrajzokat Erithreában, hajóztam a Viktória tavon Kenyában, hallgattam a sátorban, hogy vadásznak az oroszlánok mellettem Botswanában, és bejártam a Zöld-foki Köztársaság 8 szigetét.

Szerencsére van még közel 30 ország ahol nem jártam :-), úgyhogy remélem a lista folytatódni fog..