Workshop

Digitális nomádság

Amikor a munka tesz szabaddá

Workshop

Digitális nomádság

Amikor a munka tesz szabaddá

Mi kell ahhoz, hogy valaki digitális nomád legyen? Milyen szakmák és milyen típusú foglalkoztatás teszi ezt lehetővé? Hogyan telnek egy digitális nomád napjai? Mik ennek a nehézségei? Mi az, amiért megéri így élni, legalább kipróbálni?
A mai világban egyre több munka végezhető online, távolról, amihez megteremti a lehetőséget hogy onnan, és úgy dolgozzunk, ahogy akarunk. Ez mind nagyon jól hangzik, de mégis kevesen választják. Mik ennek az életmódnak az előnyei/hátrányai? Rendelkezel-e elég önkontrollal, hogy akkor is elvégezd a napi munkád, amikor épp a tengerparton pihenhetnél?!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Szabó Elvira

A munkám nagyrészt abból áll, hogy könyveket szerkesztek. Csak egy laptop kell hozzá, még internet sem. Ezt kihasználva 2017 őszét Brazíliában töltöttem digitális nomádként. Erről az élményről és más útjaimról az https://elviraszabo.com weboldalon tudhattok meg többet vagy a https://elviraszabo.com/hu/vargabetuk

Sztori: Régóta kerestem annak lehetőségét, hogy néhány hónapot külföldön töltsek, de nem akartam ezért felszámolni az életemet. Aztán leesett, és nagyot koppant… hogy az én munkám önmagában is teljesen alkalmas erre.

Török Marika

Török Marika, Hidvégi Miklós

 

Gyermekeink születése után egyre fontosabbá vált számunkra a szabadság érzése, ezért úgy döntöttünk, hogy elkezdjük átalakítani az Életünket. Szerettünk volna minél több időt tölteni a Fiainkkal, és mivel mélyen hiszünk az utazás csapatépítő és jellemformáló erejében, így azt terveztük, sokat fogunk utazni együtt.

Tudatosan formáltuk a munkánkat is egyre inkább olyanná, hogy bárhonnan a világból tudjuk végezni, és a munka ne akadályozzon a szabad helyváltoztatásban.

Miklós szoftver fejlesztéssel és coachinggal foglalkozik, én pedig coaching mellett saját, Családi Csapatépítés projektemet fejlesztem. Családosan vagy külön-külön már sok helyről kipróbáltuk az irodán kívüli munkát, többek között Olaszországból, Horvátországból, Rodoszról, Baliról, Kazahsztánból, Ausztriából.

Sztori: Csodás érzés egy bárban dolgozni, háttérben a mélykék tengerrel. Ha fáradt vagy, felkelsz, és úszol egyet. A munkahelyed lehet egy fotel, az autó ülése, vagy egy szállodai szoba is. Munka után pedig jöhet a világ felfedezése!

Marika blogja:  Tylli titkai

Miklós blogja: Bali Szabi

Fb csoportunk:  Digitális nomádok – Családdal a világ körül

Baráth Levente

Digitális Nomádság:

Évek óta dolgozom már egy digitális nomád életforma kialakításán, egy olyan szakmával, amely nem kifejezetten digitális nomád munka. Filmeket készítek, ezért speciális koncepciót és szervezést kíván, hogy a helyfüggetlenségemet kialakítsam. Igyekszem nemzetközi kapcsolatrendszert kiépíteni, illetve olyan üzleti modellt kialakítani magamnak amellyel bevételeket generálhatok anélkül, hogy valakinek megrendelésre kéne filmet készítenem.

Sztori: A mai napig őrzöm azt a csekket, ami tulajdonképpen az első digitális nomád keresetem volt. Ez áll rajta: Zero Dollars And Sixty-Three Cents (nulla dollár és hatvanhárom cent). Való igaz, ebből még nem veszek sportkocsit, de maga a tudat, hogy lehetséges, elképesztő energiákat szabadított fel bennem, s azóta további csekkeket is eredményezett! 🙂

Ballai Brigitta

Ballai Brigitta közel 10 év nemzetközi tapasztalat után nemzetközi cégeknél  ill. 2 év ENSZes megbizás után New Yorkban, úgy döntött, hogy itt az ideje váltani és kipróbálni a digitális nomád életet. Brigitta példáján és 15 év tapasztalatain keresztül motiválja a digitális nomád életforma után vágyakozókat. Igy alakult meg 2015-ben a digitális nomádok közössége.

Karsai Nóra (La Pellegrina)

Nóra vagyok, 2016 óta digitális nomád. Francia és olasz szakot végeztem, online nyelvoktatással és fordítással foglalkozom.

Mi az a digitális nomádság és hogyan valósítható meg?

Mindig is szerettem volna kipróbálni, milyen hátizsákkal járni a világot. Amikor rájöttem, hogy az én munkámmal ez tulajdonképpen nagyon jól megvalósítható, azonnal útnak indultam, és azóta is újabb és újabb helyeket fedezek fel. Évente nagyjából 4-6 hónapot töltök úton, de ezt a jövőben növelni szeretném.
Webolalam: lapellegrina.webnode.hu
Facebook: @lapellegrinablog

Dallos Zoltán

2 éve hagytam el az alkalmazotti létet, és azóta törekszem arra, hogy helyfüggetlen életet éljek, jelenleg 1-2 saját projekt mellett ügyfeleim vannak üzletfejlesztésre, marketingre Budapesten és Londonban.

Sztori: közel 10 év multi rabszolgaság után (bank, energia szektor, informatika), 2016-ban elengedtem a “biztos állást”, és elkezdtem a saját utam járni. Ha tehetem, soha többé nem megyek vissza 🙂

www.zoltandallos.com