Workshop

Hogyan állj talpra?

Tolvajok, rablók, átverések, nehézségek – megelőzés és  kárenyhítés

Hogyan készüljünk fel a bajra utazás előtt és hogyan előzzük meg utazás közben?
Mit tegyünk, ha mégis áldozattá válunk? Hogyan vigyázz jól magadra és az értékeidre? Ne legyél áldozat.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Tóth Szabolcs

Sokfelé, sokféleképp próbáltak kicsalni tőlem ezt-azt az utazásaim során. Voltak sikeres és kevésbé sikeres akciók, de mind ugyanazzal a tanulsággal szolgált.

Mózer Bernadett

Sziasztok, Betti vagyok, sokat utaztam, nagyrészt egyedül. Legtöbb tapasztalatom Dél-Kelet Ázsiában szereztem, de jártam már Ausztráliában, Indiában és Közép Amerikában is. Imádok fotózni és a helyiekkel időzni útjaim során.

Sztori: Elég sokat utaztam egyedül, és sikerült jó néhanyszor galibába keveredni, így azt hiszem hitelesen tudok arról beszélni, hogy hogyan előzzük meg a bajt, és mit tegyünk ha már megtörtént. Volt már fényképezőgép lopásban részem, tartottak kést a torkomhoz, vettek le pénzt a kártyámról és ültem rendőrségi Lada hátsó ülésén Havannában.

Harmincz Rita – A sárga ruhás lány
Indonéziában élve szinte nap mint nap meg kell küzdenem az átverések fondorlatos formáival. Ezen a beszélgetésen ehhez szeretnék praktikus tanácsokat adni, vagy klasszikus és kevésbé ismert példákat bemutatni, hogy az ideutazóknak könnyebb legyen felismerni egy helyzetet és elkerülhessék a csapdákat.
Emellett saját történeteimmel és tapasztalataimmal segíteni azoknak, akiket érdekel hogyan lehet talpra állni egy rablás vagy támadás után, és visszanyerni a bizalmat az emberekben, és folytatni az utazást.
Délkelet-ázsiai utazásom során engem is kiraboltak, vagy próbáltak megtámadni, vagy átvertek, elmesélem én mit tettem, nekem mi segített.

A Sárgaruhás lány

Négy évvel ezelőtt indultam el Ázsiába, hogy úgy utazhassak, hogy ne legyen semmim, csak időm. Szinte észrevétlenül csöppentem Balira, egy apró halászfaluba hogy őrizzem valakinek a házát egy hónapig. Az egy hónapból aztán sokkal több lett, így már lassan négy éve nevezem otthonomnak az Istenek szigetét.

https://sargaruhaslany.com/

Itt ragadtam.

Vándorboy

Sokfelé utaztam, ezt már tudjátok

http://vandorboy.com

és sokszor kiraboltak, megloptak, otthagytak lehetetlen helyzetben, megaláztak, még többször letartóztattak, vegzáltak. Mellesleg soha nem tudtam merre alszom .. s miért csináltam ezt 12 évig?

Mert másrészről épülltem, tanultam, határaimat tágítottam, kiteljesedtem, szerettem és szeretve voltam

és ez erőt adott, hogy talpra álljak és folytassam.