Kocsis Dóra és Németh Edvárd

Kéz a kézben a világ körül

Mottónk: Bejárni, megismerni magunkban és egymásban a világot!

Dóri és Edvárd vagyunk. Egy fiatal házaspár. Mikor megismerkedtünk elhatároztuk, hogy jó útitársai leszünk egymásnak, akár szellemi, akár jeggyel megváltott utazásról legyen szó. Ez késztetett minket arra, hogy összeházasodjunk. Így útitársak lettünk, majd nem sokkal esküvőnk után a világ felfedezésére is együtt indultunk el. Szeretünk utazni, és szeretünk erről mesélni.

Az utazás ezt jelenti nekünk: történetek – emberekről, tájakról, városokról, kultúrákról, szokásokról, kötődésekről és elválásokról…történetek, amibe minket is beleírt a Teremtő, s egy kicsit mi is írjuk lépteinkkel. Ezért adtuk blogunknak is a talpalatnyitortenetek.hu nevet, ahol előadásunkig megismerkedhettek velünk.

Számunkra az utazásnak van egy szellemi és önismereti, kapcsolatfejlesztő vetülete, amire mi is az utazás alatt jöttünk rá. Ezért fontos számunkra a törődés, és egymás kölcsönös, elhivatott és mély megismerése. Mi ezt a megismerést még mélyebbre akartuk vinni, hogy nem a mesében, a luxusban, a kényelemben ásunk le a másik velejéig, hanem a szélsőséges, sarkított, és néha kegyetlenül nehéz szituációkban. Annak ellenére, hogy nagyon kíváncsiak voltunk a világra, és más kultúrákban élőkre, azért is indultunk el, hogy a köztünk lévő szálat még mélyebbre és erősebben szőjük bele a másik lelkébe. Mindkettőnkben ott volt egy nagyon erős alapzat, amit együtt akartunk vizsgálni a világban, magunkban, egymásban, más kultúrákban.

Most ennek a világkörüli utazásnak egy részét osztjuk meg veletek. Úti élményeinken és tapasztalatinkon kívül, ami Európán, Amerikán, Új-Zélandon, Ausztrálián és Ázsia különböző országain át ért bennünket, elmeséljük, hogy indultunk el az útra, hogy kerestük meg a rávalót, mivel küzdöttünk, mire csodálkoztunk rá, milyen különböző családmodelleket ismertünk meg, hogy találtunk szállást helyieknél, milyen volt 347 napig, több, mint 180 ágyban aludni és otthon érezni magunkat. Otthon, ott, ahol a másik figyelme és szeretete megtart és melegséget ad.

Következő nagy utunkra, Dél-Amerikába, a fesztivál után három nappal indulunk, bátran kérdezzetek az előkészületektől… és bármiről.

Galéria