Workshop

Stoppolásról A-Z-ig

Stoppos kisokos nem csak stopposoknak

Az első hüvelykujj emeléstől a profi ride & jump-ig.
Stoppoltál már? Szeretnél stoppolni? Félsz stoppolni? Idegesítenek a stopposok? Vagy csak nem érted, hogy működik ez az egész?
Gyere, ülj le hozzánk, bízz bennünk, van pár jó sztorink…
Ez az a workshop, ahol nem blogíró, könyvkiadó, facebook-postoló, pénzért okoskodó megélhetési utazók osztják az észt, mi azért leszünk ott, hogy amit valaha is tanultunk úton-útfélen, megosszuk Veletek.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Bors Adrián

Stoppos kisokos stoppos nagyokosoktól (haha) – Stoppos egyszeregy mindenkinek – Stoppos 1×1 adrenalinra vágyóknak – A stoppolás egyetemes művészete (ez de szép!)
Stoppos vagyok. 13 éve stoppolok, eddig cca. 180 000 km van mögöttem hüvelykujjal. De sosem a mennyiség, hanem a minőség… :] HungaroHitch for president!

www.nincsmese.com

Miért a stoppolás az utazás legintenzívebb formája?
Magyarországon minden harmadik fuvar: “… ugye már nem vesznek fel…?”

Mayer Márton

Marci vagyok és az egyik első gyermekkori emlékem, hogy szeretek kirándulni.
Ahogy aztán az ember nő, mindig szeretne többet, jobbat.
Így volt ez velem is és én a ‘nomád autóstoppolás’ műfajában teljesedtem ki, ami a túrázás és a stoppolás egy költséghatékony kombinációja.
Az elmúlt években ebben a stílusban jártam be Eurázsia jelentős részét Szingapúr és Gibraltár között. Kedvenc területem a posztszovjet köztársaságok régiója és mindenek előtt Oroszország, a maga sok tízezer bestoppolható kilométerével, megannyi tájával, kultúrájával.

Sztori:

Múlthét péntek reggel írtam Rékának, hogy délután lemegyünk-e az Isztriára  egy kis jólevegőért. Este 8kor értünk ki a Sasadira és az első autó meg is állt, a Lellei kútig Réka a hátsó ülésen a két picivel játszott, amig az egyiknek pisilnie nem kellett. Amíg a WC előtt vártam a kisfiút, két kamionsoförrel szóba elegyedtem. 10 perc múlva már náluk ültünk, Réka Laci bácsival és 15tonna acéllal, én meg Attilával es egy raktérnyi sósmogyoróval. Hajnalig beszélgettünk a ráción, aztán a reggeli kávét már Velencében ittuk. Szóval így megy ez a stoppolás…

Jeli Gábor – Jeti

Sziasztok, Jeti néven ismerhettek és a legnagyobb szenvedélyem az utazás, 20 évet utazgattam a föld nevű bolygón, bejártam 4 földrész 91 országát és a bennem lévő infókat szeretném megosztani veletek, hogy elkerülhessétek azokat a csapdákat, amikbe belefutottam. Kezdetben stoppal utazgattam, és ott aludtam, ahol rám esteledett, majd a későbbiekben áttértem a helyi tömegközlekedésre és a civilizáltabb szállásokra. Laktam barlangban berber hegyi pásztorral, vietnámi jakuzzis luxusszállóban, utaztam ökrös szekéren és Porschéban is.
Az első hosszabb túrám Budapesttől stoppal a Szaharáig, némi kitérőkkel és vissza (2,5 hónap 40 000 Ft-ból), aztán jött 5 hónap Dél-Amerika és töménytelen kaland és persze Ázsia, ahová rendszeresen visszatérek és igyekszek minél több időt ott tölteni.
A kalandjaimról itt olvashatsz:
A közelmúltban megjelent dél-amerikai stoppos utazásaimról írott könyvemet kedvezményes áron dedikálva megveheted a fesztivál ideje alatt.