Manahiti tánccsoport

A természet éneke - tahiti tánc és dob előadás

A Manahiti tánccsoport jelenleg Magyarország egyetlen tahiti táncos és dobos csapata. Az alapítók, Lőrinczi Hunor és Végh Teodóra a tavalyi fesztiválon már beszámoltak arról, hogyan tanultak dobolni és táncolni Tahiti szigetén. Idén a törzsi szertartásokról szóló workshopon többet is megtudhattok a Heiva fesztiválról, amire félévig készültek egy helyi csapattal. A polinéz hagyományban a táncok történetet mondanak el. Ezt követjük mi is, előadásunkban a dübörgő dobok és a pörgő csípők mesélik el az ember és a természet harcát. Hogy milyen vége lesz a történetnek? Gyere el, és meglátod!

A tahiti táncok mozdulataikkal történetet mesélnek. Az otea dinamikus dobszólóra bemutatott, rendkívül intenzív és gyors ritmusú tánc. Az aparima lírikus műfaj, ebben a táncosok kecsesen, finom kézmozdulatokkal adják át az üzenetet. A táncok mellett az élő dobok ritmusai teszik előadásainkat igazán erőteljessé.

A Manahiti tahiti nyelven azt jelenti: Az erő forrása. Mi magunk a ritmusokból, történetekből, közösségből és fizikai erőnlétből és koncentrációból, amire a tánchoz illetve a doboláshoz szükség van, rengeteg erőt merítünk a mindennapokra. Ebből az erőből szeretnénk ízelítőt adni fellépéseinken.

 

Weboldal: http://tahititanc.hu/
FB:  https://www.facebook.com/tahititanc/
https://www.facebook.com/Manahiti-Dancers-and-Drummers-275810403047833/

0