Berecz Andi (Free4travel)

Aktuális előadás:

Kína, a modern sokk

Magamról

Berecz Andi vagyok, a legtöbbet utazott 3 gyermekes anyuka, a Free4travel csapat megálmodója.
Amióta az eszemet tudom, az volt az álmom, hogy bejárjam a világot, megismerjem a különböző kultúrákat, saját szememmel lássam a természet csodáit, így már középiskolás koromban is minden munkalehetőséget megragadtam, hogy pénzt keressek és utazhassak.

Annak idején még „csak” Európát volt lehetőségem bejárni, de kisgyermekként mindig nézegettem a katalógusokat és a természetfilmeket a messzi tájakról, nagyon vágytam oda és elkezdtem tudatosan dolgozni azon, hogy ezekre a vidékekre is eljuthassak.
Főiskola után, a húszas éveim elején már 3 gyermekes anyuka lettem és egyből elhatároztam még egy fontos dolgot: sosem fogom a gyermekeim szemére vetni, hogy miattuk nem tudtam bármit is megvalósítani az életben. Ennek következtében nem mondtam le az utazós álmomról sem 😊.
Pocakosan bejártam Görögországot és Erdélyt, az ikrek fél évesen a horvát tengerparton bébikompoztak, felfedeztük babahordozókkal az osztrák jégbarlangokat és sorolhatnám.
Nem telt el év úgy, hogy ne mentünk volna legalább egyszer külföldre. 2010-ben mertem még nagyobbat álmodni és jött a következő célkitűzés: minden évben legalább 12 új helyet felfedezni. Igen, havi egyet, ha lehet, különböző országokban.
Voltam már őrült, felelőtlen, merthogy válásom után, a hiteltörlesztések fizetése mellett is inkább utaztam, minthogy itthon sajnáltassam magam, de tudom, jól döntöttem. A tárgyakat megunjuk, az élmények pedig örökre megmaradnak, azt soha senki nem tudja elvenni tőlünk.

42 évesen most már elmondhatom: egy-egy utazás kiváló tanítómester is, segít kilépni mindenféle komfortzónából, önismeretre, elfogadásra, problémamegoldásra, gyors döntéshozatalra, kapcsolatépítésre, kommunikációra és még sok minden másra tanít.
Az utazásokon kívül is hiszek az élethosszig tartó tanulás fontosságában, érdekel a pszichológia, rendszeresen jógázom és űzök más sportokat is, vezetőfejlesztéssel foglalkozom és önismereti táborokat tartok.
Évente egyszer egyedül is elutazom, szeretem a magas hegyeket, legutóbb az 5642m-es Elbruszon jártam, következő célpontként a Kilimandzsáró szerepel a listámon.
A fiaim szintén utazásrajongók lettek, mi vagyunk a Free4travel csapata, mára már ők állítják össze az útiterveket, vadásszák az olcsó repjegyeket és intézik a foglalásokat, hiszen ebbe nőttek bele, aludtak parkolóban a betonon és 5*-os luxusszállodában, de 16 és 18 évesen már több, mint 70 országban jártak.

Egyszóval nincs kifogás, ha valamit igazán szeretnénk, azt meg tudjuk valósítani, akár munka és gyerekek mellett is, társsal vagy anélkül, a kérdés csak az: akarod-e igazán, teljes szíveddel, lelkeddel!

Korábbi előadások:
0