Bombay Zsolt

Aktuális előadás:

Tények és tévhitek a via ferrata világából

Magamról

Bombay Zsolt vagyok, hivatalosan nyugdíjas határőr tiszt. Ez kicsit messze áll az utazó státusztól, de én régóta áttörtem a falakat, amik korlátoztak. Mindig kerestem új ötleteket, élmény forrásokat. Hamar megtaláltam a nekem legjobbat. Sport, utazás, izgalom keveréke: a hegyek világa. Sopronban élve adott volt az osztrák hegyek bejárása, majd az olasz, szlovén tájak is sorra kerültek. Később a Rolitúra vezetőjeként sok gyalogos utat vittem Erdély hegyeibe is. Mind gyönyörű, mind másért.

És nem elég a sima gyaloglás, ha lehet függőlegesen is közlekedni a hegyek falain. A via ferrata azonnali szerelem lett. Tudtam, hogy ez az én igazi közegem. Már jó pár éve többségében ezeket a „drótos” túrákat szervezem, vezetem. Jó látni az örömöt, amikor a velem jövő emberek leküzdik félelmeiket, megmásznak olyan kihívásokat, amit sosem gondoltak volna magukról. Kicsit a határ feszegetése ez, mind pszichikusan, mind erőnlétileg. Nekik egy ilyen teljesítmény felér egy világbajnoki címmel. És ezt csak önerőből érik el. Igazi önmegvalósítás.

Nekem ez a célom, ez tölt fel óriási energiával, örömmel. Hogy közben fantasztikus panorámákat csodálunk, vidáman beszélgetünk esténként, finom vacsorákat eszünk a hüttékben, csak hab a tortán.

0