Budai Attila

Magamról

Ha megkérdeznek ki vagyok, azt szoktam mondani: A belső és külső világok utazója. Ez már gyermekkorom óta érvényes rám. Budai Attila vagyok, becenevemen: Etil. Túl az Óperencián, Kanadában születtem felvidéki szülők gyermekeként, akik önmaguk is addigra már elég szépen bejárták a világot. Még csecsemő voltam, amikor visszaköltöztünk a jó öreg Európába, konkrétan Bécsbe, itt nőttem fel. Édesanyám egy panziót vezetett, ahová a világ különböző tájairól érkeztek az emberek.

Mialatt reggelit készítettem, vagy friss ágyneműt húztam, káprázatos történeteket hallottam messzi országokról a vendégeinktől, akik a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek. Ekkor fogalmazódott meg bennem: egy napon én is bebarangolom majd a világot.

Ezzel párhuzamosan nagyon érdekelt az ősi emberi kérdés: Miért vagyunk itt a földön?

Mitől leszünk boldogok, vagy éppen boldogtalanok? A középiskolás éveim alatt pszichológia és filozófia különórákra jártam, majd az érettségi után világossá vált számomra: a filozófia az én utam.

A bécsi egyetemen filozófia és kommunikáció szakokon végeztem. Megismerkedtem a nyugati gondolkodás történetével és ezzel párhuzamosan a keleti filozófiába is beleástam magam. A diplomamunkám megírása alatt ismerkedtem meg Hamvas Béla írásaival, aki új kaput nyitott számomra a világra. Csakhogy azt éreztem, ezen a kapun csak úgy léphetek át, ha először megismerem a világot.

Ma hivatásom az utazás: expedíció- és túraszervező, valamint idegenvezetőként járom a világot. Az expedíciók során megismert nehéz helyzetek, a nagyvárosok forgatagában zajló élet, az Indiai szent emberek vagy éppen a mongol sámánoknak köszönhetően megsimerhettem a világ és az emberi élet sokféle arcát és látásmódját. És míg az elmúlt húsz év alatt testem a külső világot járta, lelkem egyre mélyebb kapcsolatba került az indiai és tibeti gondolkodással, valamint más ősi sokistenhitű vallással. Emellett a Tarotban, a Kaballában és más beavatási rendszerekben is elmerültem. 

Így ha épp nem járom a világ valamelyik szegletét – Indiában és Tibetben rendszeresen megfordulok -, akkor előadásokat tartok és szemináriumokat vezetek a spiritualitás és lelki fejlődés témaköréből.

Emellett egy rádióműsor társszerkesztője vagyok, ahol a spiritualitás különböző területeiről érkező emberekkel beszélünk. Feleségemmel és négy gyermekünkkel egy dunamenti kis faluban élünk a Felvidéken. És ha meg nem haltunk, még mindig a tapasztalás csodálatos útját járjuk…

Facebook oldalam
Weboldalam
Youtube csatornám

Korábbi előadások: