Csákány Balázs

Magamról

Csákány Balázs vagyok, az Instagramon Hunbarry.

Második generációs utazó családból jövök, Apám évekig misszionárius volt Kenyában a maszájok között. Első utazásom még születésem előtt kezdődött Brazíliában, jó eséllyel ott nőttem volna fel, ha nem jön közbe egy családi tragédia.

Épp 10 éve költöztem Angliába, ahol az első okostelefonommal kezdtem fotózni és az akkor még új Instagram-ra feltölteni a képeimet. A születésem előtt kezdődő utazási vágyam az évek során a fotózással kiegészülve igazi szenvedéllyé vált.

Időközben nyertem a zöldkártya lottón, így évekig egyszer garantáltan az USA különböző részére “kellett” utaznom. 2016-ban Arizonába költöztem, ahol egy öregotthon vezetője lettem.

Egy Srí Lankáról való barátom, akit még Londonból ismertem, régóta invitált már, hogy látogassam meg az ő fantasztikus szigetét. Egy hirtelen elhatározással jegyet vettem  2017 februárjában Colomboba és elindultam életem első ázsiai utazására.

Mivel nagyon rövid idő telt el a terv és a megvalósítás között, elengedtem a hagyományos turista hozzáállást. Pár, feltétlenül megnézendő helyen kívül hagytam, hogy sodorjanak az események, nem kipipálni, hanem megélni akartam a látványt, szagokat, ízeket.

Instagram

Korábbi előadások: