Csanak Balázs

Magamról

“Te hogyan nyaralsz? – kérdezik tőlem az ügyfeleim, amikor épp ez jut az eszükbe témaként, ha nagyon unatkoznak a masszázságyon. Sehogy – válaszolom rendszerint. Én nem nyaralni megyek, én elutazok.

Pár évvel ezelőtt még csodálkoztam volna ezen. Dehát iszonyú pénz kell az utazáshoz, pláne ha az ember messzire el akar jutni. Unatkozó milliomosok hobbija, akiknek nem kell dolgozniuk. Én meg addig csak 1 hét Krétát tudtam felmutatni, szüleim pénzéből, miközben majd összeizgultam a nadrágomat repülés közben. Na jó, meg egy 10 napos skandináv Interrail túrát bátyámmal. Szüleim pénzéből. És ők nem milliomosok. Igaz, nem is unatkoznak.

Aztán 2010 környékén egy esemény hatására átértékeltem a dolgokat, és azt, hogy mi az, ami fontos számomra az életben. Ehhez készítettem egy listát, amin az első helyek egyikén szerepelt az utazás. Naná, hiszen ki ne szeretne … listát készíteni? Pláne ha az utazást beírhatja az 1. helyre.

Szép álom egy munkanélkülitől – nézhettem volna furcsán magamra, ha nem hallottam volna hasonló furcsaságokról más utazóktól. Mert hogy akkoriban épp munkanélküliként tengődtem egyik napról a másikra, minimális pénzből, amelyet úgy kapartam össze valahogy, máig rejtély előttem, hogy. Ebben a helyzetben még nagyobb rejtély volt az számomra, hogyan fogom a listán lévő tételeket megvalósítani. A rohadt életbe, kreatív vagyok vagy mifene! Megoldom!

Korábbi előadások:
0