Czéher György

Magamról

15 éves koromtól állat- és növénygyűjtő expedíciókat szerveztünk Takács Zoltán barátommal mérgeskígyók, gekkók, békák, skorpiók, sáskák, kisemlősök és más elképesztő élőlények nyomában. Akkor még nem a mai szemléletemmel utaztam, de arra rájöttem, hogy az utazást és a kisebb-nagyobb felfedezéseket érdemes fiatalságunk idején elkezdeni!

Ifjoncként találkozhattam nagy példaképekkel külföldön és itthon – Gerald Durrell, Mark O’Shea, David Attenborough, Aaron Bauer – Nikolai Scherbak, Janisch Miklós, Lovas Béla, Országh Mihály, Schmidt Egon, Korsós Zoltán, Regős János, Hangay György, Boglár Lajos, Lükő Gábor, Lénárd Béla, Dobosy Antal – néhány név, akiktől sokat tanulhattam és útmutatásuk nyomán sok nagyszerű élményben volt részem…

Jelenleg több dologgal foglalkozom párhuzamosan:

  • a Porta Carpatcica Egyesület alelnökeként archaikus kutyák és kutyás életmódok kutatásához gyűjtök anyagot terepbejárásaink, génmentő expedícióink során.
  • olyan zoopedagógiai módszert dolgozunk ki barátaimmal, amelynek során az állati viselkedés és a közös állatos élmények segíthetnek egy vagy több családot, a közös együtt-tanulási élményeket változatosabbá tenni.
  • ifjúsági természetvédelmi táborokat, expedíciókat és akciókat szervezünk.
Korábbi előadások:
0