Daróczi Szilárd

Magamról

Daróczi Szilárd vagyok, videóblogomat megtaláljátok Facebookon, Instagramon és Youtube-on. Körülbelül 15 éve kezdtem el utazni, először Európát jártam be, majd egy maláj körúton teljesen beleszerettem Ázsiába. 12 évig dolgoztam a médiában, az egyik vezető kereskedelmi tévécsatornánál voltam híradós tudósító és külpolitikai szerkesztő, majd egy országos rádióállomás hírszerkesztő-hírolvasójaként dolgoztam. Imádtam a munkámat és mivel hírterületen dolgoztam, mindig elsőként tudtam meg, mi történik a nagyvilágban, sokszor utaztam hivatásomnak köszönhetően. Minden évben igyekeztem egy hosszabb, 3 hetes ázsiai körutat (India, Malajzia, Indonézia) beiktatni az életembe, ami ideig-óráig csillapította is a kalandok iránti vágyamat, de minden út után egyre gyakrabban tört rám az érzés: mennem kell. Utazni! Világot látni! Idegen kultúrákat megismerni!

Nehéz volt otthagyni jól fizető állásomat. Honnan tudtam, hogy jó döntést hoztam? Onnan, hogy amikor a munkahelyemen felmondtam, főbérlőmmel közöltem a hírt és felültem a repülőre, megkönnyebbültem és elfogott egy leírhatatlanul jó érzés. Azóta pedig #livingmybestlife és #élemazálmaim – utóbbi egyébként az életfilozófiám. A terv az volt, hogy Balira költözöm egy jó barátommal, Balogh Zsanettel, aki egy hónapot töltött korábban az Istenek szigetén és azt mondta, van ott valami, ami miatt úgy érzi, le tudná ott élni a hátralevő életét. Tudtam, ha ő ezt mondja, akkor az a hely tényleg különleges. Kilépve a denpasari reptérről tudtam, hazaértem. Az emberek végtelen kedvessége, közvetlensége, a vallás és a gyönyörű természet azonnal levett a lábamról. Azóta kisebb nagyobb megszakításokkal itt töltöm az év nagy részét és ma már Balit tartom első számú otthonomnak.

Az elmúlt két évben sok barátunk és ismerősünk kért meg, hogy szervezzük meg nyaralásukat. Azóta egyre többen – már idegenek is – bízzák ránk vakációjuk teljeskörű lebonyolítását, amit mindig nagy örömmel fogadunk és igyekszünk nekik megmutatni Bali igazi – a turisták által nem ismert – arcát is.

Korábbi előadások:
0