Dr. Megyeri György

Aktuális előadás:

4321 – 6 millió „kagylós” lépés

Magamról

Dr. Megyeri György vagyok, papírjaim szerint régóta praktizáló informatikus.
Nem papírjaim szerint pedig Homo Viator. Úton lévő.

Leginkább gyalogosan. A gyaloglás adta szabadsággal, lehetőségekkel… Megállhatok, indulhatok, letérhetek, ha “tetszik”, elkavarhatok, vargabetűket tehetek. Az is jó, hogy kicsit akár szenvedhetek is. Miközben – akarva vagy akaratlanul – új utakat fedezhetek fel, vagy akár útitársakra is lelhetek. 🙂

Igen, gyalogosan. Lelassulva, önerőből. Méginkább elfogadva, hogy nem lehet MINDEN utat választani, nem lehet MINDEN ösvényt bejárni.

Talán magam felé is úton vagyok, s az is lehet, hogy talán bölcsülök is közben. Mert azért az folyamatosan kiderül, hogy ugyan megkerültem volna már a földgolyót az Érintő mentén, a Szent Jakab utakon is gyalogoltam majdnem 19 ezer km-t, mégis minden újabb kilométeren érhet újabb és újabb – akár meglepő – tapasztalás is.

Úton lévő vagyok. Sok-sok bakancsot és cipőt koptattam, számos hátizsák volt az útitársam. Akit pedig érdekel a hosszú (térben és időben) távú gyaloglás, szívesen osztom meg vele a tapasztalásaimat.

Hogy ne feledjem! Szerencsés is vagyok, s ennek most látszódik csak igazán a jelentősége, hiszen 2020-ig ezt teljes szabadságban, teljes szabadsággal tehettem.

0