Experience Balkan csapata

Magunkról:

Az Experience Balkan nemzetközi baráti társaságból alakult Balkan Calling Egyesület hosszú évek óta szervez magyarországi interkulturális, gasztronómiai és honismereti élménynapokat. Szerveztünk már szerb sétát pl. Lóréven, Ráckevén, Pomázon, Deszken, Szentendrén, rác sétát: Ercsiben, Érden, Tökölön, Dusnokon, görög-macedón napot: Beloianniszban, Szegeden, bunyevác hétvégét: Katymáron és Baja környékén, de nagy sikerűek a budapesti szerb, görög, albán, török programjaink is.

Néhány beszámoló magyarországi programjainkról:
Dusnok (Rác séta)
Ercsi (Rác séta)
Ráckeve és Lórév (Szerb séta)
Élő történelemóra Beloianniszból
Beloiannisz és kocsmavilága

Magyarországi programjainkon kívül gyakran szervezünk speciális, alternatív turisztikai eseményeket, specifikus kirándulásokat és interkulturális hétvégéket főleg Szerbiába, Bosznia-Hercegovinába, Macedóniába, Albániába, Montenegróba és az egész Balkánra, valamint a Kaukázus országaiba is.

Elsődleges célunk az előítéletek lebontása és multikulturális szellemben összekötni a különböző embereket a Balkán-félszigeten belül és kívül úgy, hogy közben jól érezzék magukat és tanuljanak is egymástól. További célunk a balkáni népek kultúrájának megismerése, a kisebbségi kultúrák ápolása, a népek közötti barátságok és a nemzetközi kapcsolatok erősítése. Külföldi programjaink során gyakran találkozunk a szórványban élő magyarsággal is, így pl. Macedóniában, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában stb.

Fentieken túl szervezünk emellett egyetemi előadásokat és workshopokat, sporteseményeket, specifikus beszélgető esteket, találkozókat, kulturális és művészeti programokat.

Utazási élményklubot is szervezünk, közösségi összejöveteleket tartunk, külföldi és belföldi zenei koncertekre és egyéb különleges „balkáni” kulturális eseményekre járunk.

Az egyesületünk új tagokat, társakat, barátokat és önkénteseket mindig szeretettel és tárt karokkal vár! 🙂

Hivatalos elérhetőségünk (Facebook)
E-mail címünk: balkan.calling@gmail.com

Korábbi előadások:
0