Fabini Piroska

Aktuális előadás:

Iskolába járni Toszkánában

Magamról

Fabini Piroska vagyok, 4 gyermekes anyuka. Videómarketinggel foglalkozom, azaz vállalkozóknak, szakértőknek, márkaépítőknek segítek, hogy videók segítségével bizalmat építsenek és vevőket szerezzenek.

Gyerekkoromban a szüleimmel sokat voltunk iskolaidőben külföldön: Kenya, Dubai (utóbbi akkor még messze nem olyan volt, mit most). Családot alapítva aztán a férjemmel is szerettem volna a „bárhol feltalálom magam” érzést megtanítani a gyerekeinknek. Mindig tudtuk, hogy fogunk valamit valamikor a külföldi élet irányába lépni. Én már a kalandokat megelőző években is – valamit sejtve és remélve – heti kétszer tanítottam olaszul a gyerekeinket.

Aztán hirtelen jött a lehetőség: egy ismerős segítséget kért Olaszországban, cserébe pedig felajánlotta, hogy arra az időre odavihetem a gyerekeimet és beírathatom őket az ottani iskolába.

Következő évben már apróhirdetés útján kerestünk 3-5 hónapra bérlakást. A férjemmel vállaltuk a kényelmetlenséget, hogy az év pár hónapjában ne mindig lakjunk 100%-ig egy helyen – volt, hogy ingázott, mivel a magyar vállalkozásunkat is vezetni kellett. A gyerekekkel pedig előrehozott osztályozó vizsgával lerövidítettük a magyar iskolaévet, és majd minden évben beirattuk őket 3 hónapra a toszkánai iskolába.

0