Harmincz Rita (A sárga ruhás lány)

Aktuális előadás:

Indonézia Balin túl – A Komodo Nemzeti Park

Magamról

2014-ben indultam el Ázsiába, egy vágy vezérelt: úgy utazhassak, hogy ne legyen semmim, csak időm. Másképp szerettem volna élni. Egyszerűen csak utazni akartam. Határok nélkül. Hogy ne kelljen hazajönni két hét után. Kipróbálni milyen az, ha addig maradhatok egy helyen, amíg dolgom van ott. Felmondtam a munkahelyemen, eladtam a lakásom sok tárgyammal együtt és nekivágtam Ázsiának egyedül, tervek nélkül, szabadon.

Szinte észrevétlenül csöppentem Balira, egy apró halászfaluba, hogy őrizzem valakinek a házát egy hónapig. Az egy hónapból aztán sokkal több lett, így már öt éve nevezem otthonomnak az Istenek szigetét.

Első érzésre beleszerettem, és ez azóta sem ereszt. Délkelet-Ázsiát szinte teljesen bejártam, mielőtt ebben az országban ragadtam. Amint ideértem, szinte gyökeret vert a lábam és nem engedett, teljesen magába szippantott. Az örök nyár, az emberek, a természet, a tengerpartok, az állatok, és mindenféle különlegessége azóta is fogva tart. Ezért élek a mai napig az év nagy részében ebben a csodálatos országban. Indonézia egy valódi időutazás nekem. Járom a különböző szigeteket és új kultúrákat fedezek fel. Az otthonom Ubudban, Bali szigetén van. Amikor Magyarországon vagyok, akkor pedig előadások keretében népszerűsítem ezt a csodálatos országot.

Az utazás sok mindenre megtanított. Más ember lettem. Értékelek apróságokat, hálás vagyok az életemért és próbálok a jelenben élni. Úgy, mintha nem lenne holnap. Az utazásaim során az emberek a legfontosabbak számomra. Nemcsak utastársak, hanem a helyiek is. Keresem a társaságukat, érdekel, hogy élnek, mit esznek, mit miért tesznek. Ezt a legjobban Indonéziában sikerült megélnem idáig.

Blog
Facebook
Instagram
Érdekes videók Baliról
Rita könyvei itt vásárolhatóak meg

Korábbi előadások:
0