Holovitz Alexandra

Magamról

Holovitz Alexandra vagyok, az utazás mindig is része volt az életemnek. Már ötévesen azt mondtam anyukámnak, hogy én bizony körbeutazom a világot – vajmi keveset tudva arról, mennyi ország létezik. Mára már kevesebb az az ország, ahol nem jártam, mint ahol megfordultam – összesen 127-ben voltam eddig.

Talán szerencsés, talán jóslat-beteljesítő voltam, mert gyerekként a szüleimnek köszönhetően, majd a sport révén és munkáim során is valahogy mindig része volt az utazás az életemnek. Dolgoztam óceánjárón, Mexikói resortban, Angliában…

Aztán 3 évvel ezelőtt jött a ‘kattanás’, a grand finale: betöltöttem a 3. x-et. Jó munkám volt Londonban, de valami mégis hiányzott. A világjárásnak, avagy személyes utamnak is jönnie kell, most vagy soha alapon. Menni kell, mégpedig egyedül s legalább fél évre. Ennyi volt a biztos, a többit gondoltam, majd útközben kitalálom. Én és egy hátizsák nekivágtunk hát a világ felfedezésének.

Az utazásnak és segítségével az önmagamba vetett hitnek és erőnek köszönhetően még egy nagy álmom vált valóra: megírtam és kiadtam életem első könyvét.

Korábbi előadások:
0