Horváth Reni

Magamról

Gyerekként vonzott a táborozás, ekkor még főként országon belül, és távolabbra a családdal utaztunk. Az első szóló utam 18 évesen Buenos Airesbe vezetett, ahol 2 hónapot töltöttem spanyol- és tangótanulással. Bár a tangótudásom azóta egy kicsit megfakult, a kedvem csak még jobban megjött a világjárásra. Az elmúlt 12 évben 7 országban éltem 3 kontinensen, és számtalan további országot látogattam meg. Itthon Nizzában vagyok, haza Sopronba megyek.

Utazni spontán szeretek. Előfordul, hogy a következő repülővel indulok, és menet közben alakulnak a későbbiek. Ahogy a mindennapok során, így útközben is fontos számomra a minimalizmus és a környezettudatosság. Imádok repülni, de kisebb távolságokat igyekszem overlanderként megtenni. Így kisebb ökológiai lábnyomot hagyok, és kalandosabb megismerni az országot egy 20 órás busz- vagy hajóút során. Imádom a hegyeket, és futva-túrázva gyűjtöm a kilométereket. A jógamatracom pedig mindig jön velem.

Amikor nem utazom, kultúraközi kommunikációt, kulturális diplomáciát tanítok egyetemi hallgatóknak, és igyekszem tudatosítani bennük a nyitottságot és elfogadást más kultúrák felé. Hiszem, hogy ezzel a megközelítéssel hidat teremthetünk, távoli világok között.
Az egyetemi kurzusok mellett szabadúszó jógaoktató vagyok.

Instagram

Korábbi előadások:
0