Hosszú Zsolt

Magamról

Hosszú Zsolt vagyok, civilben biológus és japán nyelvtanár. Hobbim a japán harcművészetek legősibb vállfaja, a Jujutsu. 

Régóta szeretek utazni, de gyerekként csak évi egyszer volt rá lehetőségem szervezett út keretében, édesapám társaságában. Ezek mind Európán belüli utak voltak. Egyetemistaként sikerült ösztöndíjas diákként Japánban töltenem egy évet, mely megváltoztatta az utazáshoz való viszonyomat. Akkor jött az igazi felismerés, hogy az utazás számomra nem fog annyiban kimerülni, hogy évi egyszer elmegyek nyaralni, én be akarom járni az egész Földet. 

Utazási stílusomat tekintve vegyes módszerekkel utazom. Szeretek stoppolni, eddig több mint 100.000 km-t tettem meg így, de mostanában idő hiányában a repülős utak és az autóbérlés kombinációja a kedvencem. Mindig azt a módszert keresem, amivel a leghatékonyabban, legolcsóbban, a legtöbb élményt tudom megélni. Ezen szempontok mentén utazásaim során a kényelem háttérbe szorul, amit nem bánok, mert számomra az élmények és tapasztalások a legfontosabbak egy út során. 

Fantasztikus, amikor teljesen váratlanul beugrik egy illatról, hangról egy távoli országban korábban megtapasztalt érzés, szerintem ezért (is) érdemes utazni. 

Távlati célom meglátogatni az összes ésszerű kereteken belül elérhető országot. ☺ 

Korábbi előadások: