Koczur Szilvia

Aktuális előadás:

“Ups and Downs Under” – Ausztrália Work & Holiday vízummal

Magamról

Ex-utazásfüggő, megoldóember, fáradhatatlan lelki béke-hajhász.

Egyetem alatt engem is elkapott a travel-bug: annyit utazni, amennyit csak lehet akkor, amikor csak lehet. Először csak hosszabb-rövidebb szervezett hétvégék repülővel, busszal, vonattal, majd egyre randomabbá váló stoppolás formájában: Svédországig és vissza, Gibraltárig és haza, itthoni stoppos verseny. Olyan nomád módon, ahogy csak lehet.

Majd diplomaszerzést és másfél év irodai munkát követően minden korábbit félretéve Ausztráliába költöztem különösebb tervek vagy koncepció nélkül. Az egy éves vízumot kihasználva és a végleteket kergetve éltem és dolgoztam Sydneyben és a semmi közepén egyaránt, valamint végigutaztam a keleti part fontosabb állomásait.

Ausztráliából hazafelé Délkelet-Ázsián keresztül jöttem, beiktatva egy mára már mainstreamnek mondható hátizsákos-nyaralós-instagram-pozitív túrát, majd éltem egy kicsit Indiában is, ahol többek közt jógaoktatóvá képződtem a nagy lelki béke kergetése közben. A hazaköltözésem egy átgondolt döntés volt: most itthon próbálom megtalálni a helyemet. Ha kell, persze még elalszom egy függőágyban, de örömmel fogadom a stabil, kiszámítható élethelyzeteket. Hiszem, hogy nem csak az utazás, a komfortzóna elhagyása, de a stabilitás is éppúgy lehetőséget ad a belső fejlődésre – persze más módon.

Facebook
Instagram

Korábbi előadások:
0