0

Különleges ételek és ízek a fesztiválon

Szombat

Immáron másodjára invitáltak minket a fesztiválra, az 1 Falat Zamat ezúttal a dél-amerikai és karib térség ízvilágát hozza el nektek 🙂

Aki pedig saját tányérral érkezik szombaton a fesztiválra, az ételenként 50 ft kedvezményt kap az árból!

Leves:
Kókuszos almás banánleves (gm, tm, v)

Főétel:
1. Vega jambalaya (karibi zöldséges barna rizs) (gm, tm, v)
2. Hagymás tört burgonya mogyorósülttel, tartárral (gm, tm, v)

Desszert:
Gyömbéres citromos polenta torta (gm)

 

Rólunk
Az 1 Falat Zamat kezdetben rendezvényekre készített falatnyi finomságokat, majd szép lassan belefolytunk a budapesti kis kávézók különböző igényeire szabott heti rendelésekbe. 2018 elején lehetőségünk nyílt abban a községben konyhát nyitni, ahol több, mint 20 éve élünk. Ez a hely Sződliget. Inkább egy mese, mint csak egy hely a Duna kanyargós partjának kapujában. És akárcsak Sződliget, az 1 Falat Zamat sem csak egy hely… nem is étterem, nem is kifőzde. Leginkább egy gasztronómiai műhely, ahol nap, mint nap valami különleges étel készül, elsősorban glutén, laktóz és tojás nélkül élőknek: levesek, előételek, zöldségpástétomok, főételek, krémes desszertek, gluténmentes kenyerek… és még sok minden más! Mindennapi kísérlet alá vetjük tudásunkat, kíváncsiságunkat és fejest ugrunk a növényi alapú étkezés rejtelmes világába. Mindezt pedig megszórjuk jókedvvel és már tálaljuk is! Hiszen enni annyi, mint lenni! Nálunk egy nap csak annyi ebéd készül, ahány rendelés érkezik: a környezettudatosság jegyében pedig saját elviteles dobozba lehet az ebédet elvinni! Ezenkívül főzünk jógás csoportokra, elvonulásra, tréningre, kiállításmegnyitóra, rendezvényekre és kisebb esküvőkre is – szülinapi tortáink pedig állítólag felejthetetlenek! 😉

Vasárnap

A vasárnapi menüt a Lacikonyha – kicsit másként biztosítja.

Leves:
Francia hagymaleves zöldségesen (gm, v) 650.-

Főétel:
Kurkumás jázmin rizs 400.-
Olaszos zöldségragu (gm,v) 1200.-
Sütőtök pakóra, bundázott zöldség (gm, v) 350.-
Alu patra, fűszeres burgonyatekercs (v) 350.-
Paradicsom csatni, fűszeresen édes pikáns mártás  (gm, v) 350.-

Desszert:
Lasszi, mennyei mangós joghurtital 500.-

 

Rólunk
Virág László, a Lacikonyha – kicsit másként alapítója vagyok. 2004 óta vagyok vegetáriánus. A vegetáriánus konyhaművészettel a debreceni Govinda étteremben ismerkedtem meg, majd Budapesten, az Atma Center jógastúdió és a Napfényes étterem szakács csapatát erősítettem, az utóbbi csapatot erősítem a mai napig is. Időközben a budapesti Hare Krisna Templom vegán szakácsaként, illetve a siófoki Calendula Ajurvédikus Magánklinika diétás szakácsaként is dolgoztam. Rendszeresen főzök a somogyvámosi Krisna-völgy ökofalu vegetáriánus konyháján is. Szívesen vállalok rendezvényeken, táborokon étkeztetést, ahol kreativitásomat és az ételkészítés iránti szeretetemet megmutathatom.