Kutasi Balázs

Magamról

Kutasi Balázs vagyok, Szekszárdon születtem, a Duna közelsége pedig talán valamiképp hozzájárult a későbbi vonzalmamhoz a vizek iránt. Első igazi tapasztalataimat ebben a közegben azonban viszonylag később, már középiskolás koromban szereztem. A Dunán és a Sión vízitúráztam kenuval, mely lehetőség sajnos a rendszerváltással megszűnt, így más hobbi után néztem. Jó pár év szállt el ezután, hogy a vitorlázás felé fordult az érdeklődésem.

Tévhit, hogy ez az időtöltés csak az elit és a gazdag réteg kiváltsága. Meg lehet találni a módját, hogy – bár viszonylag szerény keretek között – nem nagy költséggel hódolhassunk ennek az igazán élvezetes és természetközeli sportnak. A könyvtárból kivett oktatókönyv kétszeri átolvasása után vettem meg az első jollémat, amivel az alapokat elsajátíthattam. Később a jogosítványt is megszereztem vitorlás és kisgéphajó vezetésére és nyaranta rendszeresen béreltünk yachtot a Balatonon. Saját kajütös hajót 2014-ben vásároltam, de ez sajnos műszaki hiányosságok miatt csak korlátozottan volt használható.

2017-től kezdtem tervezni egy minden szempontból megfelelő vízijármű beszerzését, s a következő év nyarán sikerült megvásárolnom a SHE nevű, Leisure 27 típusú vitorlást Hollandiában, melyen 52 nap alatt tértem haza.

Korábbi előadások:
0