Mátai András

Kolumbia, az egyetlen veszély, hogy nem tudsz tőle elszakadni

Andrásnál az utazás iránti szeretet már gyermekkorban kezdődött, amikor még szüleikkel bejárták Magyarországot és a környező országokat. Később aztán, amint arra lehetőség nyílt, egyedül is elindult a nagyvilágba. Először az USA-ban élt, majd Kolumbiában, ma pedig már ismét Budapesten. Utazási iránti szeretete azóta sem csillapodott és amint csak teheti újra útnak indul. Mára már megfordult 5 kontinensen és több, mint 30 országban. Élményeit testvérével közösen az utazgatok.hu blogon osztják meg az olvasóikkal.

Jó pár évvel ezelőtt felmondtam fix állásomat, elköszöntem az itthoniaktól és egy hátizsákkal elindultam, hogy egy évig Kolumbia fővárosában, Bogotában éljek.  Az egy év alatt elkezdtem egyre jobban megismerni az országot, a kultúráját és azokat a fantasztikus embereket, akik egyébként nem csak, hogy a világ legboldogabb embereinek vallják magukat, de tényleg azok is. Egy év után aztán megtörtént az, ami Kolumbiában a legnagyobb veszély. Teljesen elvarázsolt, magával ragadott és már nem engedett. Akkor nem is tudtam tőle elszakadni és maradnom kellett. Így lett az egy évből két és fél év és egy életre szóló kötődés. Kolumbia a mai napig a szívemben él és marad is örökké, mint hazám után örökös második otthonom.

De mit is láttam, mit tapasztaltam? Mibe szerettem bele ennyire? Mitől is ilyen fantasztikus ez az ország? Mitől ennyire boldogok ott az emberek? Milyen hatással van rám a mai napig az ott eltöltött idő? Hogyan változott meg életfelfogásom és gondolkodásmódom, ami azóta is kihat életemre?  Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kapsz választ, ha eljössz és meghallgatod Kolumbiáról szóló előadásomat.

Tovább az utazgatok.hu -ra

Galéria

0