Előadó: Mayer Márton

Magamról

Marci vagyok és az egyik első gyermekkori emlékem, hogy szeretek kirándulni.

Ahogy aztán az ember nő, mindig szeretne többet, jobbat, messzebbre, magasabbra…

Így volt ez velem is és én a ‘nomád autóstoppolás’ műfajában teljesedtem ki, ami a túrázás és a stoppolás egy költséghatékony kombinációja.

Az elmúlt években ebben a stílusban jártam be Eurázsia jelentős részét Szingapúr és Gibraltár között. Kedvenc területem a posztszovjet köztársaságok régiója és mindenek előtt Oroszország, a maga sok tízezer bestoppolható kilométerével, megannyi tájával, kultúrájával. Orosz témában szívesen adok elő egyetemeken, középiskolákban, vagy bárhol ahova meghívnak, hátha kicsit sikerül csökkenteni a magyarok általános ruszofóbiáját 🙂

Covid-fogságban született önkéntes projektem az Orosz Történelmi Podcast, melyben 15perces epizódokban dolgozom fel a teljes orosz történelmet szórakoztató-ismeretterjesztő formában. Keressétek Spotifyon, Google- vagy Apple podcasten, youtube-on, vagy akár itt is.

Ezen a fesztiválon viszont járatlan utakra kalandozom.

Az utóbbi években a Közel-Kelet felé fordult a figyelmem és elsősorban az Iszlám Bölcsője, az Arab-félsziget foglalkoztatott. Némi ügyeskedéssel és egy photoshoppolt házassági bizonyítvánnyal sikerült is bejutni Szaudi-Arábiába. A 11-ik Járatlan Utakon Fesztiválon erről, a szunni iszlám fanatikusainak földjén, a végtelen sivatagon átvezető, 7000 kilométeres stoppos útról mesélek majd, tartsatok velem.

Jelen pillanatban kalandtúra vezetőként dolgozom, főleg Szibériában és más orosz érintettségű régiókban kirándulok csoportjaimmal és mindig szívesen segítem jótanácsaimmal az ide utazókat.

Korábbi előadások: