Dr. Scheili Eszter (Vanilia Travels)

Magamról

Az utazás sokat ad az életünkhöz, legtöbbször sokkal többet, mint amit az ember elsőre gondolni mer.  Így volt ez az én esetemben is, amikor az orvosi egyetem után hátizsákkal nyakamba vettem Thaiföldet és Kambodzsát.  Sosem gondoltam volna, hogy a thaiföldi dzsungelben találkozom horvát nemzetiségű jövőbeli férjemmel – aki egy évvel thaiföldi találkozásunk után keresett meg és vallott szerelmet – a Hősök terén. Azóta férj és feleségként utazunk: együtt végigmotoroztuk Vietnámot, felfedeztük Európa rejtett tájait, Ciprust, robogóztunk a Balkánon, kalandoztunk Kanadában, lakókocsival végigettük Portugáliát, próbára tettük magunkat 5000 méter felett és elvesztünk Chile és Bolívia szépségeiben. Ráadásul Dél-Amerikából egy nagy ajándékkal tértünk haza: 9 hónappal később megszületett a kis trónörökös.


A Vanilia Travels blog szerzőjeként, és orvosként számomra az utazás teljes kikapcsolódást, és kórházmentességet jelent (kivéve, ha orvosi gyakorlat céljából utazom – pl. Japánba, az is egy érdekes szemszöge az utazásnak). Hiszem, hogy az utazás összeegyeztethető a teljes munkával és családdal. Minden szervezés és áldozatkészség kérdése. Sosem akartam világgá menni – szeretek az utazásokból hazatérni, így adja meg a távollét az igazi értékét.
Maga az utazás alázatosságra és tiszteletre tanít – tisztelni és elfogadni mások kultúráját, életformáját – alázattal fejet hajtani a sors előtt, ha máshogy történik, mint ahogy elterveztük, és abból kihozni a legtöbbet.

Facebook

Korábbi előadások:
0