Simon Szilvia

Aktuális előadás:

Zöld Hobbitok és a klímaváltozás

/Itthoni tájakon, girbe-gurba ösvényeken/

Magamról

Simon Szilvia vagyok, környezeti nevelő és Access Consciousness Bars facilitator – szervező és előadó is egyben. Mindkét témát a tudatosság kérdése köti össze, a környezeti nevelés az oktatáson keresztül közelít, az Access Bars önismereti, energetikai módon. Az első csoportban, osztályban, előadótermekben, könyvtárakban zajlik, a második egyéni, privát kezeléseken és kisebb csoportokban.

A Járatlan Utakon Fesztivál izgalmas központi témája az utazás. Mindannyian ezért vagyunk itt, mert szeretünk utazni, sokáig nem bírunk egy helyben maradni. 🙂 Én is gyerekkoromból hoztam a kint jobb, mint bent érzését, mivel rendszeresen túráztunk, kirándultunk az országon belül a családommal és a szüleim munkatársaival. Még épphogy járni kezdtem, régi fekete-fehér fotókon már a természet szerelmeseként vigyorgok fűre, fára, levélre.

Ahogy ugrunk az időben, huszonévesen minden olyan dolog érdekelt, ami lehetővé teszi, hogy a világunk jobb, élhetőbb legyen, ezért nagyon hamar elkezdtem önkénteskedni, illetve önismereti, emberjogi, szakrális majd környezet- és természetvédelmi témákban tájékozódni.

Ennek köszönhetően jártam sokat Európában – Olaszország, Németország, Írország, Franciaország, Anglia, Ausztria, Görögország, Románia, Csehország – és mindenhol mindig összekapcsolódott egy-egy érdekes konferencia az adott hely szellemével. Lenyűgöző embereket ismertem meg, a legjobban a délvidéki Angliát szerettem a maga izgalmas szakrális kultuszával. A Stonehenge vagy a Glastonbury Tor az ősi Istennőre emlékezteti azokat, akik szeretnek egy kicsit a dolgok mögé nézni, de a dartmoor-i mocsaras-lápos vidék is gyönyörűen simul a lélekhez a maga széles mezőivel, farmjaimmal, nemzeti parkjaval.

Ezek az utazások, időben nem voltak túl hosszúak, de színesítették a világomat és rengeteget tanultam nemcsak a helyiektől, hanem azoktól a nemzetközi vezetőktől, akik szintén elköteleződtek a változás mellett. 2010-ben ismertem meg Dr Jane Goodallt, a híres csimpánzkutatót, etológust, aki nagy hatással volt rám és azóta is, az egyik legnagyobb inspirációt hozó ember az életemben. Az önismereti utak, a csoportok, a sokféle vezetőtől tanultak, a pedagógiai végzettségem, a mozgékonyságom mind oda vezettek, hogy évek óta Magyarországon belül utazom, előadásokat tartok a klímaváltozás témakörében ovis korosztálytól az egyetemiig, illetve felnőtt csoportok, klubok számára is. Ezek az előadások interaktívak, motiválnak a változásra, a cselekvésre.

Idei terveim közt szerepel külföldi nemzeti parkok bejárása „zöld” szemmel, „zöld” szempontok alapján és nem utolsó sorban „zöld” meséim megírása. 🙂

Ha kapcsolatba szeretnél lépni velem, itt megteheted: simonszilvia108@gmail.com

Zöld Hobbit Blog
Zöld Hobbit Facebook oldal

0