Soltész Béla

Aktuális előadás:

Latin-Amerikai úti cél-választó

Magamról

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem spanyol-portugál szakán és a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán szerzett diplomáim után ez utóbbi egyetemen doktoráltam nemzetközi kapcsolatokból 2016-ban. Ösztöndíjasként Spanyolországban, Chilében és Mexikóban töltöttem egy-egy félévet. 2018 óta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Nemzetközi és Európai Tanszékének adjunktusa vagyok.

Fő kutatási területem Latin-Amerika, amit hol felülnézetből, a térség társadalmi és politikai folyamatainak elemzőjeként vizsgálok, hol pedig alulnézetből, hátizsákos turistaként. 2010 és 2022 között számos alkalommal jártam a régióban, három kivétellel Latin-Amerika összes országában megfordultam már. Utazásaimról a Clandestino blogon, illetve három könyvemben írtam: Clandestino – Egy év Latin-Amerikában (2012), Hátizsákkal Brazíliában (2016), Eldorádótól az Antillákig (2020).

Előadásomban ezen utazások tapasztalatai alapján próbálok átfogó képet nyújtani Latin-Amerikáról az ide készülőknek. Miért érdemes szerintem a világnak erre a részére utazni, és miből hol találjuk a legjobbat ebben a hatalmas térségben?

Facebook
YouTube videó