Suhajda Annamária(Suhanna)

Aktuális előadás:

Miért NE utazzunk?

Magamról

Suhajda Annamária, alias Suhanna vagyok. Az utazós nevemet egy régi, jó barátom ragasztotta rám sok évvel ezelőtt az örökös mehetnékem miatt. Először 2016-ban mentem világgá több hónapra az akkori bakancslistám okán – még 30 éves korom előtt szerettem volna többet látni a világból. Eredetileg Thaiföldre akartam elmenekülni egy hónapra, amiből végül egy öt hónapos út lett Szingapúrtól Kanadáig. Szerintem tízből kilenc utazó járt már így. 

Mivel kevés pénzzel mentem, és se stoppolni, se couchsurfingelni nem tudok pechemre, maradt a jó öreg tervezős, olcsó repjegy és önkéntesség kombó. Összesen öt országban jártam akkor, és két nagy vágyam is teljesült – láttam Japánt és a Prince Edward-szigetet. Mindezt cirka 1 millió forintból – repülőjegyekkel, költőpénzzel. 2019-ben pedig egy másik úton jártam, visszafelé – New York volt a kiindulópont, és Alaszkán, Hawaii-on át Új-Zéland volt a befejezés. 

Persze, amikor csak lehet, elutazom valahova, ez már örökre megmarad. 

Az a filozófiám, hogy ha az ember valamit nagyon akar, akkor tennie kell érte, különben örökre piszkálni fogja, a “mi lett volna, ha…”. És 34 évesen az a tapasztalatom, hogy ha valami minden embernek tetszik, sok ember álma, az a teória valahol sántít. A technológia és a filterek korában szuper egyszerű a sötétebb képeket törölni.

Hát én előhívom azokat is. 

Mert az utazás is csak olyan, mint az élet. Minél többet utazom, annál biztosabb vagyok ebben. 

Akiket érdekel az utazás fehér és fekete oldala is, tőlem kaphat egy teljesen őszinte – bár szubjektív – képet. Vitorlát bonts!

Facebook

www.suhanna.hu