Szilágyi Ági

Aktuális előadás:

Így hozd ki a legtöbbet 21 szabadnapból, avagy hogyan utazz sokat és olcsón irodai munka mellett

Magamról

Szilágyi Ági vagyok, egy hétköznapi lány, aki imád utazni. Nagyon! Annyira, hogy lassan gyakrabban kérdezik meg tőlem azt, hogy „hova utazol legközelebb?”, mint azt, hogy hogy vagyok. Egy-egy utazás, ismeretlen hely felfedezése sokkal nagyobb örömöt okoz számomra, mint a mindennapi tárgyak, amelyeket nagyon könnyen elfelejtünk, megununk. Ezért az egyik legnagyobb álmom az, hogy az egész világot beutazzam.

Erdélyben nőttem fel, csupán három és fél éve élek Budapesten, viszont azóta igyekszem kihasználni a nagyváros adta utazási lehetőségeket: havonta-kéthavonta elutazom új városokba, országokba – olyan nincs, hogy ne lenne egy-két repülőjegy a tarsolyomban.

Mindig is szerettem utazni, viszont gyerekkoromban ez évi egy-két utazást jelentett. Csupán 19 évesen ültem először repülőn, de a repülés és utazás iránti rajongásom azóta is „szárnyal”. 137 repülőúton vagyok túl, többször jártam már Ázsiában, Amerikában és Afrikában is.

Nem vagyok digitális nomád, helyhez kötött munkám van: sokan menekülnek a 9-től 5-ig tartó irodai munkától, én viszont szeretem! Úgy gondolom, hogy ha igazán komoly hobbi az utazás, akkor semmi sem állíthat meg abban, hogy sokat utazzunk. Az évi 21 szabadnap sem, és az sem, ha nem vagyunk milliomosok.

Mivel sokat utazom, fontos számomra, hogy olcsón oldjam meg az utazgatásokat. A repülőjegy-keresés is a hobbimmá vált az évek során, a tavalyi évben például 350 000 forintot költöttem repülőjegyre, pedig 37-szer repültem és négy kontinensen fordultam meg. A szabadnapjaimat pedig úgy osztottam be, hogy beleférjen 16 ország meglátogatása és 52 külföldön töltött nap.

Az utazás az életem szerves részévé vált, akkor érzem a legboldogabbnak magam, ha új országokat, új városokat fedezhetek fel.

Két éve írom az Utazás a köbön nevű blogomat, ahol igyekszem hasznos tippekkel és élménybeszámolókkal ellátni azokat, akik szeretnek utazni.

Mindenhol jó, de legjobb külföldön!

Elérhető vagyok itt is:
Blog
Facebook
Instagram
Youtube

0