Szűcs Nóra (Simply Abroad)

Aktuális előadás:

Nők külföldön – esetek, tippek, tanácsok

Magamról

Szűcs Nóra vagyok, coach, külföldön élő és onnan visszaköltöző nőket segítek önmaguk újradefiniálásában és a belső harmóniájuk megtalálásában.

2011 óta dolgozom külföldön élő- és onnan visszaköltöző nőkkel. Azóta figyelem és hallgatom őket álmaikról, nehézségeikről, összetett döntési helyzeteikről, vagy épp fájdalmas frusztrációikról és elakadásaikról.

Arról, ahogy rádöbbennek, hogy az új környezet – legyen az egy új ország vagy visszaköltözés után a régi otthonuk – sok mindenben nem tud megfelelni előzetes elképzeléseiknek.

Vagy arról, hogy dacára az új környezetnek ők maguk még mindig a régi berögzülések és minták szerint működnek, amelyeket pedig már nagyon szeretnének levetkőzni és végre önmagukkal összhangban működni.

Megtisztelő számomra, hogy elkísérhetem őket, amint újra felfedezik magukat az új szituációban külföldön, vagy visszatérve, otthon, a hazájukban. Örömmel tölt el, amikor megtalálják a számukra megkönnyebbülést és kiteljesedést jelentő megoldásokat.

A coaching során számomra azok a pillanatok a legértékesebbek, amikor ügyfeleimmel őszintén, legbelső énünket megmutatva, a kétségeinket, gyengeségeinket és vágyainkat vállalva tudunk egymással összekapcsolódni. Ezekben a bátor kiállásokban rejlik a legtöbb lehetőség, ezek azok a pillanatok, amikor az igazi válaszok és fejlődési lépések megmutatkoznak és ezekből szeretnék az előadás során is szemezgetni.

Rólam – szakmailag

Több, mint 14 éve tapasztaltam meg először, milyen egy másik kultúrában működni, azóta a szakmai és a személyes életem is összefonódott ezzel a témával, én is megtapasztaltam azoknak a helyzeteknek a többségét, amelyekkel a hozzámfordulók megkeresnek.

Éltem Svédországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, a köztes időkben Magyarországon, 2011-ben pedig Ausztriában telepedtem le.

2011 óta tanítok különböző külföldi egyetemeken külföldön élésről és nemzetközi humán erőforrás menedzsmentről.

2018-ban szereztem meg a doktori fokozatot Ausztriában, ahol a diplomás magyar nők legalapvetőbb megélését kutattam külföldön.

Több, mint 7 éve támogatom a külföldön élőket és a visszaköltözőket önmaguk újradefiniálásában, a megfelelési kényszereik elengedésében és a belső harmóniájuk megtalálásában. Tréneri és coaching munkámban főképp az Eric Berne által kifejlesztett tranzakcióanalízis megközelítést alkalmazom, amelyet Sari van Poelje-től az Intact Academy-n és Szamosi Judittól tanultam.

A szakmai publikációk mellett 2015-ben jelent meg a Szárnyak és gyökerek: Külföldi élet – magyar nők szemével című könyvem az Ursus Libris Kiadó gondozásában, de különböző magazinokban is találkozhattál már a cikkeimmel külföldre költözés, bátor felvállalások, sebezhetőség és önmagunk felvállalása témákban.

Az előadásom talán némileg kilóg a sorból, hiszen nem a saját utazásomról fogok beszélni, sokkal inkább sok nő külfölddel kapcsolatos élményeiről, tapasztalatairól és az azokból leszűrhető tanulságokról.

Szeretettel várlak a Fesztiválon, ha érdekel ez a téma.

Blog

0