dr. Valiskó Gyöngyi (Magányosbolyongó)

Aktuális előadás:

Egészségügyi tanácsok világjáróknak – Te akkor minden ellen be vagy oltva, ugye?

Magamról

Dr. Valiskó Gyöngyi (Valis) vagyok, végzettségemet tekintve gyógyszerész, emellett hátizsákos világutazó.
17 évesen indultam el először önállóan hátizsákkal világot látni, azóta több mint 100 országban jártam. Utaztam egyedül, ketten vagy néha kisebb, nemzetközi csoporttal. Először Európában vonattal, stoppal, sóletkonzervvel és penészes kenyérrel, néha az állomáson aludtunk, néha a temetőben, mert az mindig csöndes. Abban az időben még nem volt bankkártya, mobiltelefon vagy internet, általában a Lonely Planet volt az egyetlen információforrás, és jó esetben előbb ért haza a képeslap, mint mi magunk.

Pár évvel később aztán elkezdtem más földrészeket is bejárni, és azóta is gyakorlatilag minden szabadságomat és pénzemet utazásra költöm. Első kenyai utamon szerettem bele Afrikába, amire semmiféle racionális magyarázatot nem tudok adni, mert én is látom, amit mindenki (szegénység, szemét, kolduló gyerekek, korrupció stb.), mégis határtalan boldogsággal tölt el a vörös föld, az emberek, a táj, és az állatok látványa. Így aztán mindig Afrika az elsődleges célpont, csak van, hogy végül máshol kötök ki.

Bár sok országban jártam már, és előfordult, hogy az élet úgyhozta, többször is, de még mindig nagyon hosszú a lista hova szeretnék eljutni… Mondhatni az utazási függőségem nemhogy javult, inkább romlott az évek alatt. Több mint 10 éve írom/írjuk az utazós blogot, naplószerűen leginkább barátoknak, ismerősöknek, úgyhogy csak elszántaknak javaslom.

Amikor ismeretlenek/ismerősök megtudják, hogy gyógyszerész vagyok és/vagy utazom 99%-os találati aránnyal ez az első kérdésük: Te akkor minden ellen be vagy oltva, ugye? A választ szerintem sejtitek…

Korábbi előadások:
0