Varga J. Richárd

Aktuális előadás:

Kajakkal Norvégiából Magyarországig? Miért ne?

Magamról

28 éves koromig a Szigetközben éltem. Fiatal koromtól jártam az Alpok csúcsait. Mindig is vonzott az a látvány, amit a természet adott nekem. Szerettem a túrákon fotózni, megörökíteni a tájak szépségét, hogy öreg koromra legyen mihez visszanyúlni.

2007-ben lehetőségem nyílt Norvégiában letelepedni. Ennél látványosabb, természetközelibb vidéket eddig nem láttam. Megragadott, rabul ejtett, nem engedett.

Rengeteget túráztam szabadidőmben és úgy adódott, hogy a tengeri kajakozásba is belekóstolhattam. Szerelem volt első beülésre és azóta sok helyre így közlekedtem.

Lofoten-szigeteken egy helyi vízisport centrumban oktattam a tengeri kajakozást, valamint túrákat vezettem. Kajakpólóztam, szörfkajakoztam, emellett saját egyéni evezéseim, expedícióim voltak (és lesznek).

2013:  Adriai Rab-sziget szóló körbeevezése
2013:  Spitzbergák – 4 napos kajaktúra
2014:  Lofoten-szigetek nyugati parti szóló evezés
2015:  Dél-Grönland – 10 napos, 2 személyes expedíció
2018:  Portugália – szörfkajak túra
2019:  Endurance Mission Paddling Upstream: 5000 km-es szóló kajaktúra a Lofoten-szigetektől Szigetközig. Ezzel a projekttel egyszerre haza is költöztem!

2020-tól terveim szerint tengerikajak tanfolyamokat és túrákat fogok vezetni, most induló vállalkozásomban, mindemellet pedig van még pár őrültségnek tűnő terv a tarsolyomban,amit szeretnék véghez vinni!

Instagram
Weboldal (még fejlesztés alatt)
Facebook – Endurance Mission Paddling Upstream
Instagram – Endurance Mission Paddling Upstream

0