0

Kerekasztal

Alacsony büdzséjű utak és hosszútávú utazás

Low budget utak, avagy kis pénzből is messzire juthatsz

A kerekasztal-beszélgetés előadói által rendszerezett jegyzeteket itt olvashatod

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Miháczi Bejja (bejjauton)

Miháczi Bejja vagyok. Egy “duracell nyuszi”, aki mindig úton van.
Még vissza se értem az egyik utamról, már tervezem a következőt.

Csak 2019-ben 9 országban fordultam meg és volt olyan utam, ahol a bakancslistámról egyszerre több tétel is lekerülhetett. Sokan azt hiszik, hogy az utazás drága. Nem így van! Ha szemfüles vagy és figyeled az akciókat olyan helyekre is eljuthatsz, amikről addig csak álmodtál.
Repültem már ingyen, 1 eurocentért (azaz 3 forintért), 2020-at pedig egy 69 eurós business class repülőúttal indítottam.
Belógtam a Güell parkba Barcelonában és ingyen készíthettem el a kötelező fotókat a Hangover című film forgatási helyszínén Bangkokban. Legutóbb pedig Madridban tettem látogatást – “teljesen ingyen”.
Mivel sokan kíváncsiak voltak, hogy hogyan utazom sokszor szólóban, kevés pénzből, szerettem volna ennek valamiféle formát adni, ezért nemrég elindítottam a facebook oldalam és vele együtt egy csoportot, ahol „titkos“ infókat, kapcsolatokat és természetesen élményeinket osszuk meg egymással.

https://www.facebook.com/bejjauton/
https://www.facebook.com/groups/bejjauton/

Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy így alakult az életem. Az egyetlen balance, amivel még küzdök, az a szabadságaim száma. Minden évben már a következő évit használom, de ezt szerintem a főnökeim már megszokták.

Krulik Ábel

Krulik Ábel vagyok. Eredeti szakmám művész-fotográfus, szenvedélyem a motorozás és az úti dokumentumfilmek készítése.

„Mindenhol jó, de legjobb úton” – így hangzik az ismert közmondás általam gyakran mondott változata.

2015-ben költöztem Indonéziába és az azóta eltelt időszakban a térség számos országának számtalan lenyűgöző részén jártam (Indonézia, Malajzia, Thaiföld, Kambodzsa, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Kelet-Timor), de a „szakterületem”, személyes kedvencem, ahol a legtöbb időt töltöttem és ahol a legtöbb kilométert megtettem, az egyértelműen Indonézia. Éltem Jáván és Balin, többször jártam Szumátrán, Borneón, Jávát sokszor átszeltem, jártam Sulawesin, Floresen, Lombokon, Sumbawán, Sumbán, Nyugat- és Kelet-Timorban, Pápuán és még megszámlálhatatlan kisebb és nagyobb szigeten. Az útjaim során a legalacsonyabb kényelmi színvonalú és nagy kihívást jelentő szárazföldi- és hajóstoppolástól és a rendőrségi, katonai bázisokon, templomokban való éjszakázástól kezdve a 100 ezernél is több kilométernyi motorozáson, autózáson és couchsurfingelésen át végül a kényelmesebb és gyorsabb, ám valódi élményben jóval kevesebbet jelentő repülővel, taxival, speedboattal közlekedős és hotelben alvós utazási üzemmódban is volt részem.

Instagram
Weblap