Zichó Viktor

Magamról

Mászás, utazás és fotózás. Ha ezeket egybekötöm, akkor tudok tisztán a szenvedélyemnek élni. Jöhet bármi extrém, elborult, őrült ötlet, csak ne kelljen a komfortzónámban mozognom. Mind a fényképezés, mind a mászás, de az utazás is már évek óta életem szerves része. Szabadidőm közel egészét ezek az elfoglaltságok töltik ki, minden kínálkozó alkalmat kihasználok. Szeretném a létező összes extrémsportot kipróbálni és a világ legszebb hegyeit, sziklafalait mászni. Nem feltétlen megmászni, mert a gondolkodásmódom fontos része, hogy ha nem megy, akkor megpróbálom máskor. Az utat élvezem, nem a célt hajszolom megrögzötten; nem a csúcsért megyek, az csak egy extra…

Zichó Viktor vagyok, a Kisalföldön nőttem fel. Nos, nem az a tipikus hegymászóbölcső, de amikor először kijutottam a hegyekbe, rájöttem, hogy ez a nekem való világ és meg is tanultam megbecsülni ezt. A sziklamászás pedig egy újabb dimenziót nyitott. Átélhettem, milyen mennyei érzés egy igazán kitett sziklafalon feljutni a hegyre, mikor eggyé válok a sziklával, és minden mozdulat tökéletes. Olyannyira megszerettem, hogy Magyarország egyedülálló sziklamászó- és highline fesztiválját, a KisGeri 24-et szervezem társaimmal, idén immáron harmadik alkalommal. A fesztivál magja egy 24 órás sziklamászó verseny – hazánkban talán a legembertpróbálóbb.

Kenyeremet energetikai mérnökként és fotósként keresem. A lehető leghatékonyabb módon spórolok pénzt az utazásaimra: itthon lakóautóban élek jó sziklamászóhoz híven és nem költök lakhatásra egyáltalán. Nemrég vágtam bele a filmezés világába is, szeretnék a közeljövőben fejlődni ezen a téren, hegymászó- és egyéb extrém hegyisport-filmeket szeretnék készíteni.

Korábbi előadások:
0