Ződi Anna

Magamról

Ződi Anna vagyok, vajdasági magyar csavargó. Te is érezted már úgy, hogy ez a világ túl nagy, az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy egy helyben éljük le? Ha igen, máris van egy metszéspontunk. 33 év alatt körülbelül 70 (már nem számolom) országban jártam stopposként, hátizsákosként, couchsurfösként. Arra voltam kíváncsi, hogy más emberek a bolygó másik felén milyen Istenekhez imádkoznak, miben reménykednek és mitől félnek? Ezen az úton elindulva azt tapasztaltam, hogy minden utazás egy belső utazás is egyben és az utazás nem pénz, hanem prioritás kérdése.

Más kultúrákat szerettem volna megismerni és közben magamról tanultam sokat. Rájöttem, hogy okkal késtem le a buszt, repülőt vagy vonatot: mindig ott vagyok, ahol lennem kell. Ültem a Kanári-szigetek homokdűnéin a naplementét csodálva, tevegeltem a Szaharában januárban, Bahrainban találkoztam a Közel- Kelet leghíresebb énekesével, Hussain Al Jassmival, Zanzibáron a maszáj harcosoktól tanultam szuahéliül, Ausztráliában aboroginekkel bandáztam, ott voltam Libanonban a 2006-os bombázások után, Szevasztopolban tartózkodtam mikor Donyecket lőtték, Izraelben pedig Palesztin taxisofőrtől vettem történelem leckét. Az utazás állandó, én viszont folyamatosan változom.

Tarts velem előadásaimon, hogy megmutassam neked azokat az országokat, ahol kevés magyar járt, úgy, ahogy az egyik útikönyvben sincs leírva.

Egy kis ízelítő:
Interjú – Az utazás tanítás
Útirajz – Mindenhol otthon (I. rész)
Útirajz – Mindenhol otthon (II. rész)

Korábbi előadások:
0