Ferencz Viktória

Magamról

Gyerekkoromban a nagypapámmal együtt utaztunk képzeletben a szobában lámpaként világító földgömbön. Milliószor kiraktam az UNICEF puzzle-t rajta a világ népeivel és tájaival, ezerszer láttam ’56-os USA-ba emigrált nagybátyám Japánról, Kínáról, Párizsról küldött diakorongjait. És időnként megjelenik bennem egy érzés, hogy indulnom kell.

Első külföldi utazásaim a munka égisze alatt valósultak meg. London, Milánó, Madrid, újabb munkák és újabb országok, majd egy lángoló szerelem vezetett tovább az utazás addig felfedezetlen aspektusai felé. Azonban 2014 végén – más lehetőséget nem látva – leromboltam az addigi életemet és elhagytam a hazámat – a szemem előtt célként Peru lebegett. Csodával határos módon eljutottam Latin-Amerikába és az inka Szent Völgyben éltem 4 évet. Az élet furcsa fintora, hogy az utazás és Peru mutatta meg nekem azokat az értékeket, amik hozzásegítettek a saját gyökereim és értékrendem megtalálásához.

Bár térinformatikai mérnökként diplomáztam, fitoterápiával, aromaterápiával és fermentált zöld kozmetikumok készítésével foglalkozom, ezek szemüvegén keresztül látom a világot. Utazásaim során megtanultam elsődlegesen természetes úton, az immunrendszerre és a gyógyító ételekre, növényekre támaszkodva meggyógyulni, bízni a saját testem regeneráló képességében. Látva a klímaváltozás hatását ma úgy élek, hogy a lehető legkevesebb kárt okozzam a Földnek. Érdeklődve fordulok a különböző népek kultúrája, hagyományai felé, és elkötelezett vagyok abban, hogy az ősi kultúrák gyógyító szellemének egyes szeleteit a modern kor köntösébe bújtatva és a köztudatba helyezve őrizzük meg az utókornak.

Korábbi előadások: