dr. Lassányi Gábor

Aktuális előadás:

Szudán, a fekete fáraók világa

Magamról

Régész, egyiptológus, Kempo oktató, meseterapeuta, túravezető. Néhány olyan cím, ami eddig voltam és részben most is vagyok. Szeretek úton lenni, lelki otthonom a sivatagok, kopár sziklák és az akácialigetek világa. Tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, ott is doktoráltam.

Több mint húsz éven át dolgoztam városi ásatásokon Budapesten és Kelet-Afrikában: Egyiptomban, Szudánban. Az első szudáni magyar régészeti expedíció vezetője voltam 2005 és 2007 között, amikor a Nílus negyedik zuhatagánál egy hatalmas gát építése miatt vált szükségessé a nemzetközi összefogás. Írtam blogokat régészetről, kutatásaimról számos helyen adtam elő; meséltem a szakmánkról tévében, rádióban, újságokban. Hat éven át vezettem a Magyar Régész Szövetséget; kollégáimmal életre hívtuk a magyar Régészet Napja programsorozatot.

Negyvenes éveimbe érve lassan irányt váltok: a halottak világa felől inkább az élők irányába fordulok. A sivatagokba immár egy utazási iroda, az Utazzafrikába szervezésében járok vissza rendszeresen; utakat vezetek Szudánba és Algériába, a Szahara szívébe.

0