Prelovszky Attila

Aktuális előadás:

Látogatás Francia Polinéziában, a Földi paradicsomban

Magamról

46 éves közgazdász vagyok és 20 éves korom óta utazom.

Első külföldi útjaim a Magas Tátrába és a Radnai Havasokba vezettek, ahol rengeteg nagyszerű gyalogtúrát tettem. Ezt követte 23 évvel ezelőtt egy masszív Európai Interrail Globál körutazás egészen Skócia rendkívüli, érintetlen természeti szépségeihez, beleértve a Hebridák csodálatos szigeteit. Ezek az utak megadták az utazás szenvedélyének pilléreit. Nem csak az utazás, de már annak megtervezése és előkészítése is csodálatos élményt jelent. Mivel az időnk utazásra kétséget kizáróan korlátozott, ezért az utazások során az alapos, optimalizált előkészítés híve vagyok.

2015 végére 83 országot látogattam meg és Földünk minden kontinensére eljutottam, számos országba volt lehetőségem rendszeresen visszatérni. Az első látogatás élménye mellett kiemelendő a visszatérés élménye. Nincs annál nagyszerűbb dolog, ha kedvenc utazási emlékeink helyszíneire visszatérhetünk. Ily módon csodálatos élmény volt anno 12 év után Angkort viszontlátni vagy 18 év után visszatérni Capri szigetére. Rendkívüli élmény volt az is, hogy két ”turista-nagyhatalomba”, Kínába és Indiába négyszer is sikerült eljutnom és ezeket a turisztikai szempontból amúgy kimeríthetetlen országokat viszonylag jobban sikerült megismernem.

Volt részem utazni India zsúfolt vonatain, buszain, városi tömegközlekedési eszközein, a Fülöp szigetek kompjain, a Nepal Airlines lélekvesztő kisgépein, motorkerékpár stoppal Bali csodálatos szigetén vagy akár a világ legveszélyesebb útján buszozni Bolíviában Coroico irányába. Volt szerencsém egyszer egy kétszemélyes repülőből megszemlélni Új Zéland fjord-világát vagy egy pilóta mögött motoros sárkányrepülőről a lélegzetelállító Viktória Vízesés látványát élvezni madártávlatból. Soha nem felejtem el azt sem, hogy Grúziában a Kaukázus egyik nagyszerű régiójában kamionnal sikerült lejutni/lekalandozni a hegyek világából.

Az utazás passzió, tanulás és felsőfokú Önismereti tréning is egyben. Merjük meghozni a döntést, hogy induljunk neki a nagyvilágnak! Találkozzunk olyan ismerősökkel, akik szeretnek utazni! Ebben az esetben könnyen fogsz inspirációt kapni az induláshoz, akár stoppal, akár vadregényes tájakon kanyargó busszal, fapados légitársasággal vagy vonattal és átszállásokkal próbálod az utat megvalósítani.

Az a felbecsülhetetlenül sok élmény, jó néhány kaland, amelyeket az utazások során átéltem egyértelműen erőt és támaszt tudnak adni a nehezebb időkre is.
Az egyik kedvenc utazási témám a világ egyes szigeteinek, szigetcsoportjainak a meglátogatása.
Az utazások során fontos szempont és célkitűzés az is, hogy bizonyos mértékig megismerjem a meglátogatott régió zenéjét és hangszereit.

Korábbi előadások:
0