S. Varga Ilona (ALion)

Aktuális előadás:

Vallási kultúrák, szakrális és szent helyek egy fotográfus szemével

Magamról

S.Varga Ilona – ALion vagyok, aki már szinte a saját történelmi kezdeteim óta fényképezőgéppel a kezemben járom az utamat. Sport- és természetfotósként valamint rövidfilmrendezőként kezdtem a „vizuális szakmát”. Koncertfotósként – élő, vaku nélküli portrékat készítek – évtizedek óta mozgok a pályán, de foglalkozom még tánc- és balettfotózással, gyermekportré készítésével – szintén élőben, nem műtermi körülmények között, szociofotózással, de lövök streetfotókat is – szinte naponta akad a városban vagy másutt megörökíteni való rémség és szépség –, és nem áll távol tőlem az extrémebb esküvői fotózás sem.

Feltett szándékom a tibeti kultúra bemutatása, megőrzése, de nyitott vagyok más szakrális világok megörökítésére is. Sajátságos (pszichoterápiákkal foglalkozó) szemmel nézem a világot, az embereket, a helyzeteket, a tárgyakat.

Utóbbi években legfontosabb szenvedélyemmé vált a geofotózás. Amikor elindulok a nagyvilágba megörökíteni az ottani életet, hangulatot, tájat, mindig azt figyelem, mit tudok hozzátenni a látványhoz. Mi az, amivel több és élettelibb lesz az adott kép. Igyekszem a fotópapír síkját több dimenziójúvá varázsolni. Kerüljön bele idő, tér, érzelmek, érzések – és természetesen a fények játéka. Hiszen fények nélkül nincs FÉNYkép.

Weboldal

Korábbi előadások:
0