Szombati Orsi (Traveladdict)

Aktuális előadás:

Felszín alatt a világ – Az óceánok és tengerek titkai

Magamról

Szombati Orsi vagyok, a Traveladdict.hu utazási oldal megálmodója. Világéletemben szerettem utazni. Öt évvel ezelőtt egy daganatos betegség miatt teljesen felfordult az addigi életem. Rájöttem, hogy élményeket szeretnék gyűjteni tárgyak helyett, és hogy szeretném látni az egész világot, felfedezni annak láthatatlan részeit is. Amikor utazom, akkor érzem a leginkább, hogy élek, és erre kaptam egy második esélyt az élettől. Szerencsésnek érzem magam, mert ez nem mindenkinek adatik meg.

A világ 49 országában és több száz városában jártam, de a hangsúly a világ felfedezésén és megélésén van, nem a kipipálásán. Az utazás mellett 10 éve a búvárkodás is az életem része, és ha tehetem, kombinálom a kettőt. Amikor víz alatt vagyok, egészen új távlatok és mélységek nyílnak meg előttem; megszűnik minden: a tér és az idő.

Utazási élményeim megírásával szeretném megőrizni, elmenteni az emlékeimet, hogy ne csak képek maradjanak meg egy-egy utazásról, hanem azok az illatok, érzések és színek is, amelyeket az adott helyen megtapasztaltam. Az oldalamon található bejegyzéseket nem sablonos utazónaplónak szánom, sokkal inkább érdekes történetek gyűjteményének, amit olvasva, ha valaki még nem is járt az adott helyen, akkor is úgy érezheti, hogy részesévé válik a történetnek, és velem együtt utazik. Ha pedig valaki az olvasottak hatására kedvet kap az adott hely felkeréseséhez, az külön öröm. Hiszen utazni és megélni a világot nagyon jó dolog!

Facebook
Instagram
Weboldal

0